mam taką pętle
<?php /* $nowe występuje w postaci ws2, ws5,ws79 tylko ich liczba jest losowa petla wykonuje sie tyle razy ile jest w formularzu zaznaczone lat też różnie byw
a z ilością */ foreach($rok as $key => $val) { $sql = "SELECT ".$nowe." FROM `".$rok[$key]."`"; if ($row['ws'.$_POST['ws'].'']==" ") { $wskaz="b.d."; } else { $wskaz=$row['ws'.$_POST['ws'].'']; { $zaok=2; } else { $zaok=0; } } $tab.="<td>".$rok[$key]."</td>"; $tab2.="<td>".$wskaz."</td>"; $dane.=$row[''.$_POST['ws'].''].", "; } ?>
w momencie gdy zmienna nowe miala tylko jeden argument czyli tylko ws5 lub ws2 to nie było problemu z odczytaniem danych (co prezentuje to coś powyżej)
jednak utknąłem jak oczytać dane z select gdy tych ws jest więcej. możecie mi coś poradzić

ogólna sytuacja jest taka:
mam formularz w którym moge sobie zaznaczyć dowolną ilość lat i dowolną ilość tych ws (nie wchodze w szczegóły co to takiego

i teraz z bazy danych musze pobrać wszystkie zaznaczone ws z każdego wybranego roku.
potem wyświetlić je na stronie w formie tabelki:
lata, lata, lata ........
ws1 dane, dane, dane
ws5 dane, dane, dane
.
.
.
zakłada mze źle sie za to zabieram bo takie rozwiązanie działą tylko gy ws jest jeden tutaj trzeba pozmieniać coś z petlą, ale nie mam pojęcia co. proszę o pomoc (nie żebym się obraziłza gotowca

pozdrawiam
Mateusz