Witam, chciałbym się dowiedzieć czy możliwe jest uzyskanie informacji w prosty sposób (np. bez wyciągania na jakiej stronie ostatnio był user) czy użytkownik do przejścia na stronę nie użył przycisku wstecz (w przeglądarce (history.back)). Macie może jakieś pomysły? Chcę żeby działo się to jak najszybciej.
nowotny
25.07.2008, 19:06:36
Nie wydaje mi się żeby to było możliwe... Z resztą, nic ci to raczej nie da bo porządne przeglądarki w 90% przypadków i tak pobierają taką stronę z keszu...
Wystarczy wysłać do nagłówka http odpowiedni komunikat i "Keszu" już nie ma
nowotny
25.07.2008, 19:16:00
No... spróbuj tak z Operą... mi się nie udało... chociaż z drugiej strony nie próbowałem aż tak bardzo...
No... ja nie próbowałem z operą, wiem natomiast że mechanizm taki ma onet. Musi to jakoś działać no nie?
nexis
25.07.2008, 21:40:43
Do wszystkich linków doklejaj unikalny kod jednokrotnego użytku oraz wymuszaj odświeżanie strony (tzn. brak cache). Następnie wystarczy sprawdzać dane kody i będziesz wiedział, że użył przycisku "wstecz" bądź "odśwież".
może to i nie najgorszy pomysł, ale nie chciał bym żeby w każdym linku w get był identyfikator...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.