Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ciągle działający skrypt po stronie serwera
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Hfastmet
Witam! Jestem tu pierwszy raz więc się witam z wszystkimi. Do rzeczy:

Zastanawiam się jak wykonać skrypt PHP by ciągle działał tzn. np. wstawiam pętlę liczącą np. do miliona dziś ją odpalam a jutro sprawdzam do ilu się już doliczył. Może to głupie ale tak (chyba) działają gry przeglądarkowe. Proszę oświećcie mnie sciana.gif
Lars
Hmm...chodzi ci o taki skrypt:
  1. <?php
  2. for($i=1; $i<=1000000; $i++) {
  3. sleep(1000);
  4. }
  5. ?>

? ... skrypt może działać "ciągle" jak go uruchomisz pod konsolą/linią poleceń. a ten wyżej
też w przeglądarce, ale to chyba nie ma zbyt dużego sensu. Możesz sprecyzować co chcesz
tak naprawdę uzyskać?

apropos gier...one napewno tak nie działają (jeżeli chodzi ci o vallheru i tego typu gry). Resety (a mam
wrażenie że o to ci chodzi) uzyskuje się przez crona.
nowotny
Cytat(Hfastmet @ 26.07.2008, 19:43:26 ) *
Może to głupie ale tak (chyba) działają gry przeglądarkowe. Proszę oświećcie mnie sciana.gif

Nie... tak nie działają "gry przeglądarkowe"... co więcej... każdy taki skrypt by bardzo szybko wyleciał z hostingu albo hosting podziękowałby ci za współpracę...

Skrypty, w założeniu, powinny działać jak najszybciej i najwydajniej...
Hfastmet
Samą pętlę umiem zrobić. Chodzi mi o to że jak odpalę to chodzi, wyłączę stronę i wszystko zostaje utracone, a ma chodzić dalej na serwerze.

OK. to jak działają skrypty które wykonują jakieś zadania samodzielnie na serwerze?
Lars
Cron Jobs!
nowotny
Są odpalane przez sam serwer za pomocą CRONa...
Hfastmet
a dzięki to już wiem w jakim kierunku szukać. Do zamknięcia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.