Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [portfolio] Zurek portfolio
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
zurek
Chciałbym o ocenę mojego nowego portfolio. Mam nadzieję, że się spodoba winksmiley.jpg

PS: Nie jest jeszcze do końca gotowe pod względem kodu i treści.
phpion
Wizualnie całkiem ładnie. Prosto, schludnie i nietypowo. Jest na tak.
Jeśli natomiast chodzi o stronę kodową to ta jednak nieco kuleje. Piszesz:
Cytat
(X)HTML, CSS b. dobrze

a czy sprawdzałeś walidację strony? Obawiam się, że nie. Poza tym rażą mnie style inline oraz tabelki (m.in. w liście skilli) - tu bardziej pasowałaby lista definicji <dl>.
Popraw powyższe wpadki, a będzie całkiem fajnie smile.gif

PS: w kontakcie sypią Ci się polskie znaki.

Cytat
PHP b. dobrze

http://www.zurek.nazwa.pl/portfolio2/index...e_list&p3=x
dry.gif
bełdzio
skoro nie jest gotowe to po co dajesz do oceny? btw fajna oferta smile.gif
zurek
Ok, już zabieram się do poprawiania. Na razie wystawiłem stronę tylko pod kątem graficznym i wizualnym (trochę się chyba pośpieszyłem winksmiley.jpg). Kod oczywiście będzie niedługo ok. Dzięki za pozytywne oceny i prosze o następne.

Pozdrawiam
webber
A mi się nie podoba, mam parę argumentów, mniej lub bardziej przekonujących.

Patrząc na design Twojego portfolio nie wiem czy zrobiłbyś dla mnie stronę która dobrze prezentowała by się w sieci, ok web 2.0, webusabillity i w ogóle ale za prosto jak dla mnie... Ale na to mam obronę dla Ciebie, może to przez to że portfolio masz puste, a wpisanie w listę że umiesz coś bardzo dobrze mnie nie przekonuję, liczą się dowody.

Druga sprawa to banalne błędy, dajesz stricta a późnie align przy obrazkach, brak atrybutu alt i ehh na prawdę spierniczyłeś sprawę jeśli chodzi o kod, no ale trudno, wiesz już co masz do poprawy.

Pozdrawiam
Speedy
Wizualnie strona ciekawa i całkiem ładna winksmiley.jpg.

Cytat
Dążę do tego, aby klijenci byli zawsze zadowoleni z mojej pracy.
zurek
Cytat(webber @ 19.08.2008, 21:52:45 ) *
Patrząc na design Twojego portfolio nie wiem czy zrobiłbyś dla mnie stronę która dobrze prezentowała by się w sieci, ok web 2.0, webusabillity i w ogóle ale za prosto jak dla mnie... Ale na to mam obronę dla Ciebie, może to przez to że portfolio masz puste, a wpisanie w listę że umiesz coś bardzo dobrze mnie nie przekonuję, liczą się dowody.

Tu masz rację, ale nie dodałem jeszcze ani jednej pracy do portfolio, treść jest jeszcze nieoficjalna.

Cytat(webber @ 19.08.2008, 21:52:45 ) *
Druga sprawa to banalne błędy, dajesz stricta a późnie align przy obrazkach, brak atrybutu alt i ehh na prawdę spierniczyłeś sprawę jeśli chodzi o kod, no ale trudno, wiesz już co masz do poprawy.

Z kodem chodzi o to, że był pisany (przyznam się) trochę na szybko. Mam jeszcze kilka własnych projektów do wykonania, a portfolio zrobiłem sobie w przerwie. Oczywiście opracuję je jeszcze i będzie ok.

Cytat(zurek)
PS: Nie jest jeszcze do końca gotowe pod względem kodu i treści.

Mój błąd, że dałem do oceny portfolio jeszcze nie do końca gotowe.

Czekam na dalsze opinie winksmiley.jpg
Seth
Strona bez wyrazu. Brak jednoznacznego okreslenie kogo jest ta strona.
Brak akcentow przemawiajacych za tym aby dluzej zostac na stronie.
Kolorystycznie dobrze wypada ale nadal strona nie budzi we mnie zaufania.
Logo nie linkuje do strony glownej.
Strona z jakichs przyczyn jest wysoka na ponad 1000px (ff 3 @ OSX).
Brak semantyki w kodzie HTML.
To jakis template?
Cytat
<meta name="Description" content=" [wstaw tu opis strony] " />
<meta name="Keywords" content=" [wstaw tu slowa kluczowe] " />

Aha... zweryfikuj swoja ocene umiejetnosci programowania w PHP
http://www.zurek.nazwa.pl/portfolio2/index.../index&p3=1
(edit: nie zauwazylem, ze juz ktos o tym napisal ;P)

[ot]Ciekawy cennik winksmiley.jpg
Cytat
Do każdego zlecenia podchodzę poważnie i profesjonalnie. (...)

Cennik:
Strony internetowe 100-500 PLN
Portale i większe serwisy 400-1000 PLN
Systemy CMS 300 PLN
Grafika komputerowa 100-300 PLN
[/ot]
zurek
Cytat(Seth)
Brak akcentow przemawiajacych za tym aby dluzej zostac na stronie.
Kolorystycznie dobrze wypada ale nadal strona nie budzi we mnie zaufania.

Może coś więcej? winksmiley.jpg

Cytat(Seth)
To jakis template?

Nie, wszystko jest moje (Ked mi to automatycznie dodał, tylko zapomniałem uzupełnić)

Ok. Zaraz zabieram się do roboty. Poprawię wszystko i pokaże nową wersję. Dzięki za wszystkie dotychczasowe odpowiedzi.
Seth
Cytat(zurek @ 19.08.2008, 22:47:03 ) *
Może coś więcej? winksmiley.jpg

Brak jakichkolwiek elementow graficznych na ktorych mozna bylo by zawiesic oka.
Strona nie ma swojego charakteru - rownie dobrze mogl bys w logu wpisac "obuwie meskie".
Nie ma na niej nic co zainteresowalo by mnie do dalszego ogladania strony - kazda strona wyglada tak samo i gdyby nie to, ze jest jakies przeladowanie praktycznie nie zauwazyl bym, ze po czym kolwiek nawiguje.
To co jeszcze zauwazylem to brak pozostawienia zaznaczenia dzialu w ktorym aktualnie sie znajduje - przez co nie wiem gdzie obecnie jestem.

Reasumujac tego typu projekt potraktowal bym jako makiete - architekture tego co gdzie ma byc rozlokowane - zdecydowanie brakuje tutaj zycia, czegos co przykuwa uwage, elementow charakterystycznych dla tematyki strony i dla tego co chcesz nia zaprezentowac, jednolite strony ktore niczym sie nie wyrozniaja.
Do pocwiczenia CSSa jest ok ale nie do zaprezentowania swoich umiejetnosci i sprzedania sie potencjalnemu klientowi.

Zerknkij chociazby na to: http://www.panic.com/coda/ - strona prosta ale przykuwajaca uwage.
zurek
Seth, wielkie dzięki za te odpowiedzi. Naprawdę bardzo mi pomogły i masz całkowitą racje. Nic się nie dzieje, portfolio wydaje się po prostu nudne... Pierwsze wrażenie może by jeszcze uszło, ale później już rzeczywiście nic więcej. Mam już chyba nawet pomysł jak to poprawić. Kiedy znajdę czas, zajmę się tym bardziej poważnie i dam znowu do oceny.

Dzięki wszystkim za oceny winksmiley.jpg

PS. Jakieś wasze pomysły na "ożywienie strony"?
webber
AJAX? smile.gif

http://www.ajaxrain.com/index.php
bim2
Tylko nie pchaj ajaxa na siłe, bo jest denerwująco irytujący. Możesz go dać do shoutboxa, do rozwijania treści czy dla siebie do dodawania. Nie rób tylko ajaxowych zakładek.
Louner
Jak dla mnie, to chyba zbyt monotonnie. Wszystkie podstrony są do siebie łudząco podobne. Może jakieś ilustracje? winksmiley.jpg
zurek
Cytat(Louner @ 21.08.2008, 23:38:46 ) *
Jak dla mnie, to chyba zbyt monotonnie. Wszystkie podstrony są do siebie łudząco podobne. Może jakieś ilustracje? winksmiley.jpg

Właśnie to zamierzam zrobić. Macie jakieś pomysły?
kavka
Strona nudna - jak już wcześniej padło. W ofercie mówisz o wykonywaniu stron czy grafiki na zamówienie - po obejrzeniu takiego portfolio na pewno nie skorzystałabym z Twoich usług. Nie podoba mi się ten gradient - kolor użyty na dole w zestawieniu z tłem strony daje po oczach. Musisz ożywić stronę, wprowadzić coś poza tekstem. Razi mnie też układ strony ale to już gusta...

Formularz Ci się rozjeżdża, polskie znaki szwankują. Spróbuj jakoś bardziej wyróżnić tytuły "działów" i urozmaicić menu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.