Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wsparcie dla symfony w NetBeans?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
mike
W związku z tym, że Polacy są w stanie wypaczyć wynik każdej sondy w internecie :-) to podsyłam linka.
Symfony blog :: Support symfony inclusion in NetBeans.

Jednym słowem jest szansa na wsparcie dla symfony w jednym z popularniejszych środowisk deweloperskich.

P.S.
Tylko nie róbcie sobie jaj i nie głosujcie na Cake'a czy innego śmiecia. Deweloperzy NetBeansów chcą wybrać dwa frameworki. Najlepiej chyba żeby były to symfony i Zend Framework.

Żeby być fair to podam od razu linka z szerszym opisem. Znajdziecie tam linki do głosowania na inne frameworki: NetBeans for PHP :: Support for Cake PHP, Symfony, Prado, Zend Framework, Smarty or ... ?

A tu link do wykopu: Wsparcie dla symfony w NetBeans? To zależy od Ciebie
athabus
Hehe widzę, że nie tylko ja czytam rss symfony ;-) Właśnie chciałem założyć podobny temat, ale byłeś szybszy ;-)

Ja już głosowałem więc zachęcam innych.

BTW. Mniej userfriendly ankiety już nie mogli zrobić ;-)
Cysiaczek
To raczej nie jest ankieta dla mas, tylko dla zainteresowanych NetBeans
No ja się tam nim zainteresowałem ... dzisiaj snitch.gif
athabus
Ale jak wprowadzą wsparcie dla symfony to myślę, że się zainteresujemy i wypełnimy jeszcze raz - tym razem wszystkie pytania ;-)
qqrq
Idea fajna, tylko jak się zarejestrowałem i wypełniłem co trzeba było, to dostaję teraz 20 maili dziennie od nich...
jarek_bolo
Cytat(qqrq @ 16.09.2008, 08:16:03 ) *
Idea fajna, tylko jak się zarejestrowałem i wypełniłem co trzeba było, to dostaję teraz 20 maili dziennie od nich...

Ooo to to to, właśnie. Też mnie to zaczyna irytować, przerobił ktoś już sposób jak te powiadomienia wyłączyć questionmark.gif Ja jeszcze nie kopałem po tej stronie i nie wiem :/
mike
Przejść do My start page (zalogować się i kliknąć w swój nick). Później wybrać opcję My Issues, następnie kliknąć na Prefs w napisie Edit Prefs.
Dostajemy preferencje, gdzie możemy wybrać Email settings a tam upragnione No email notifications.
Cysiaczek
@jarek_bolo - na takie rzeczy, to się ma osobny e-mail smile.gif
jarek_bolo
Cytat(Cysiaczek @ 16.09.2008, 17:02:15 ) *
@jarek_bolo - na takie rzeczy, to się ma osobny e-mail smile.gif

No i użyłem takiego maila śmieciowego, ale i jego sprawdzam razem z podstawowymi mailami. Wszystko mam pod Thunderbirdem i w sumie nie zwracam uwagi na początku na jaki adres poczta przychodzi.
Inna sprawa - tak teraz sobie pomyślałem - że pasowało by chyba założyć oddzielną skrzynkę odbiorczą dla tego śmieciowego adresu dry.gif
qqrq
Cytat(mike @ 16.09.2008, 16:15:26 ) *
Przejść do My start page (zalogować się i kliknąć w swój nick). Później wybrać opcję My Issues, następnie kliknąć na Prefs w napisie Edit Prefs.
Dostajemy preferencje, gdzie możemy wybrać Email settings a tam upragnione No email notifications.

Buk ci zapłać w dzieciach. winksmiley.jpg
Tak wogóle, to ostatnio zacząłem trochę kminić z GEdit-em w Ubuntu i bardzo się zdziwiłem ile możliwości ma ten zamiennik dla notatnika - brakuje mi tylko obsługi debuggera. Co nie zmienia faktu, że z chęcią "łyknę" NetBeans ze wsparciem dla Symfony.
largo3
O! Widzę, że zaawansowane osoby zaczynają dostrzegać NetBeans, którego ja używam do ekhm, ekhm... programowania w PHP odkąd tylko pojawiła się wersja Early Access.
Nie ma to jak IDE, które powiadamia mnie o nowej poczcie, wyświetla Dilberta i odtwarza muzykę... brakuje mi tylko czytnika RSS, który kiedyś był, ale się zbył. snitch.gif

Głosowałem na Zenda i Symfony.

Pozdrawiam.
athabus
IDE zapowiada się całkiem ciekawie. Ma kilka denerwujących "ficzerów" typu wszędobylskie wyskakujące okienka (na razie się nie zagłębiałem, ale na 100% można to skonfigurować samodzielnie) itp. Chodzi też nie najszybciej. Ma za to całkiem niezłe podpowiadanie składni (szkoda, że tylko do 1 poziomu wstecz).
Ogólnie jako, że jest to wersja rozwojowa to będę się przyglądał temu projektowi bo ma potencjał. Na razie jednak Zostanę przy Eclipse + symfoclipse bo działa jednak o wiele lepiej.
Zobaczymy za 3 miesiące bo wiele sugestii, które pojawiły się na liście życzeń mogłoby być ciekawymi udogodnieniami w pracy.
michalg
W netbeansie 7.0 ma powstać wsprarcie do symfony. Na razie developerzy zbierają wymagania i przykłady używania:

http://blogs.sun.com/netbeansphp/entry/eva...symfony_support
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.