Witam!
Kurcze, aż wstyd się przyznać ale nie mogę sobie z tym poradzić. A więc do rzeczy:
Mam tebelkę Zakup, która po wprowadzeniu danych i selekcie wygląda tak:
Id_Zakup | Id_Faktura_Vat | Id_Kosz | Id_Klient | Id_Towar | Ilosc_produktu |
------------------------------------------------------------------------------------------------------
___ 1 __|___ NULL _______|__ 114 _|__ 2 ____|___ 3 ____|____ 1 _______|
Kolumna Id_Faktura_Vat nie jest wogóle wpisywana w czasie wprowadzania informacji do tabeli Zakup.
Jeśli jednak mam już tabele Faktura_Vat która wygląda np. tak:
Id_Faktura_Vat |__ Cos _|_ Cos2 __|_ Cos3 _|__ Cos4 __|__ Cos4 __|
------------------------------------------------------------------------------------------
_____ 1 ______|__ 23 ___|__ 1 ___|___ 2 __|___ 3 ____|___ 1____|
Jak dodać Id_Faktury do Tabeli Zakup do wiersza Id_Zakupu = 1 aby uzupełnić tego NULL-a?
Napisałem na szybko zapytanie:
$query2 = "Insert into Zakup(Id_Faktura_Vat)values(".$wiersz_Zakup['Id_Faktura_Vat'].")";
$wynik2=mssql_query($query2);
Ale ono dodaje tylko Id_Faktura_Vat do zakupu jako nowy wiersz a nie do starego i wynik który mnie nie zadowala wygląda tak:
------------------------------------------------------------------------------------------------------
___ 1 ___|___ NULL ______|__ 114 _|__ 2 ____|___ 3 ____| ____ 1 ______|
___ 2 ___|_____ 1 _______| NULL __|_ NULL __|___ NULL _|____ NULL ____|
Czy ktoś może mi pomóc napisać zapytanie (lub inna opcja) które pomoże mi uzyskać takie wstawienie Id_Faktura_Vat tam gdzie potrzeba tj:
__ 1 ____|___ TUTAJ ____|__ 114 _|__ 2 ____|___ 3 ____|____ 1 _______|
Z góry dzieki za pomoc