Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemy z pamiecią.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
MWL
Mam na swojej stronie problem z przydzielaniem pamięci i nie mam pojęcia czym jest on spowodowany.
Kiedy wgrywam plik pokazuje mi się błąd:

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 14576 bytes) in /virtual/pl/h2/creafuture/ifotos/program/classes/asido/class.driver.gd.php on line 438�

Co oznacza ze nie można przydzielić tyle pamięci. Ok, zmieniłem więc w kodzie linijkę i dodałem takie coś:

1. <?php
  2. ini_set('memory_limit', 5000000);
  3. ?>

jest fajnie, ale wyskakuje mi teraz taki błąd:

Fatal error: Allowed memory size of 5000000 bytes exhausted (tried to allocate 2912 bytes) in /virtual/pl/h2/creafuture/ifotos/program/classes/asido/class.driver.gd.php on line 438

o co chodzi i jak się tego pozbyć?
webdice
Trudno cokolwiek powiedzieć nie widząc skryptu, ale masz albo coś skopane, ale Twój skrypt po prostu potrzebuje tyle pamięci.
MWL
Jak widzisz korzystam z ASIDO, jeśli o to chodzi.
Przesyłanie pliku odbywa się zwyczajnie, poprzez http.
Wszystko działa dla mniejszych obrazków, ale jesli plik jest większy to mamy kaszanę...
webdice
Zależy jakie jeszcze zdjęcia wgrywasz, masz około 4,8 MB pamięci, ale to i tak nie jest wszystko dostępne dla skryptu, bo część już jest zapewne zajeta przez inne procesy. Możesz spróbować zwiększyć do 10 mln.
MWL
wgrywam zdjęcie około 1,6mb
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.