Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] pobieranie domen
Forum PHP.pl > Forum > PHP
icetab
Witam jak napisac skrypt albo szukam skryptu ktory potrafi pobrac wszystkie domeny co sa na danym serwer np wpisuje

asdasdsa.pl i wyskakuje mi

1.sport.asdasdsa.pl
2.jas.asdasdsa.pl
4.strona.asdasdsa.pl

Pozdrawiam
matix
Nie ma takiej możliwości, aby z poziomu PHP takie coś spradzić.

Możesz:
a) Napisać algorytm, który będzie za pomocą Engine Google (site:*.asdasd.pl) szukał subdomen,
cool.gif Musisz mieć dostęp do bazy danych w której wszystkie nazwy subdomen będą zapisywane,

Pzdr.
icetab
ale widzisz w twoim przypadku musze wpisac *.strona.pl i wtedy a jak zrobic aby jak podam www.jakas.pl to pokaze mi strony znajdujace sie pod tym ip ?
webdice
Nie da się.
icetab
to na jakiej zasadzie jest ta strona hmm questionmark.gif

http://www.myipneighbors.com/
webdice
Bo za pewne szuka po źródle strony, nie znajdujesz wszystkich subdomen.
icetab
ale jak podam powiedzmy jakies ip i bedzie pisac samo

Apache is functioning normally

to jak ma w źródle znaleźć strony ? cos mi tu nie gra
webdice
Być może odpytuje serwer DNS i w zasadzie to wydaje się najbardziej słuszne.
icetab
a jaka funkcja odpytuje serwer dns ?
webdice
A jaki kolor ma niebo? Google.
icetab
brawo niebieski ;] zadałem pytanie a moderator robi offtop i na dodatek nie zna sie dobrze na php kto cie wybrał do tej funkcji ?
pyro
Cytat(webdice @ 8.10.2008, 19:19:06 ) *
Nie da się.

bzdura

Bo za pewne szuka po źródle strony, nie znajdujesz wszystkich subdomen.

bzdura

Być może odpytuje serwer DNS i w zasadzie to wydaje się najbardziej słuszne.

otoz to ;D

Cytat(icetab)
brawo niebieski ;] zadałem pytanie a moderator robi offtop i na dodatek nie zna sie dobrze na php kto cie wybrał do tej funkcji ?

pachnie warnem albo banem tongue.gif
webdice
~pyro, żadna bzdura, jest to całkiem możliwe, bzdurą było by coś co nie miało by racji bycia. Wracając do serwera DNS, z tego co się orientuje, nie zawsze można otrzymać informacje o wszystkich domenach/subdomenach przypisanych do danego adresu IP (co nie zmienia faktu że i tak jest to możliwe).

~icetab, są ludzie których trzeba przez całe życie prowadzić za rączkę, z pewnością Ty do nich należysz (nie wiem czy z braku wiedzy czy lenistwa), a to forum służy pomaganiu ludziom, a nie myśleniu za nich.

Co do mojego stanu wiedzy, pozwól że tego nie skomentuje, bo poczułbyś się bardzo malutki (i naprawdę nie czuję się w tym momencie jak jakiś specjalista, piszę to tylko na podstawie pytań które zadajesz na forum).
icetab
po co moderator wprowadza mnie w błąd ?
Zyx
Icetab, PHP zawiera setki, jeśli nie tysiące funkcji. Naucz się każdej z nich sam na pamięć, to wtedy pogadamy. Trochę stron już zrobiłem i na żadnej nie odczuwałem potrzeby pobrania wszystkich rekordów DNS związanych z daną domeną i myślę, że podobnie może powiedzieć zdecydowana większość ludzi przeglądających to forum. Więc po jaką cholerę mamy wiedzieć, czy i jaka funkcja za to odpowiada?

A pytanie zadałeś masochistyczne - sam skazujesz się na czekanie nie wiadomo ile, kiedy odpowiedź można uzyskać w 3 sekundy (przed chwilą sprawdziłem i stosowną funkcję znalazłem mniej więcej w tyle).

Może zamknijmy już ten temat...
icetab
to zlaski twojej mogl bys mi dac ta funkcje !
webdice
Dać? Chyba proszę dać. Wystarczy tego, zapewne to już wiesz, ale przypomnę Ci jeszcze że lenistwo jest premiowane co najwyżej ostrzeżeniami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.