Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: funkcje exec() i system()
Forum PHP.pl > Forum > PHP
nu_moon
Witam!

Po raz kolejny napotkałem na problem którego z racji tego ze nie pisze takich aplikacji na co dzien nie potrafię rozwiazać.
Problem polega na tym ze musze w pewnym momencie uruchomić windowsowy program napisany w .net.

Program jest napisany dla konsoli (bodaj w C#) wykonuje swoje dzialanie >1 sek i zamyka się nei drukując nic na ekran.
Tak to przynajmniej wygląda kiedy program sie uruchamia w tradycyjny klikalny sposob.

Uruchomienie z php funkcja exec('pr.exe'); czy system, powoduje w prawdzie prawidlowe wykoanie aplikacji ale wtedy
staje cała aplikacja webowa i zadne wywołanie dla tej sesji już nie jest obsługiwane.

Czy ktoś moze ma pomysł jak to obejść ? Programu chyba nie da rady zmenic (mam źródła, ale tam wszystko ok, nawet nie ma zbednego outputu).
Teoretycznie, biorąc pod uwage to co napisano w dokumentacji nie powinienem miec problemu. Program sie zamyka sam, a po jego zakonczeniu php powinien kontynuwaoc wykonanie skryptu jednak tak sie nie dzieje nie wiem dlaczego.

Miałem też pomysł zeby uruchomić ten program jako proces, po czym go zakończyć przez terminate ale wtedy raczej nie zrobił tego co mial zrobic, niestety.

Any ideas?
pinochet
Spróbuj podac ścierzke bezwzględną do programu.
Jeżeli program napisany jest dla konsoli może powinieneś użyć shell_exec questionmark.gif
Ja zawsze używam shell_exec i nie mialem z nim problemow - co prawda na serwerze linuxowym i aplikacje nie są .net-owe ;D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.