Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]sortowanie produktow cena,waga; wyswietlanie po 10 produktow
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Jeffu
Witam,
mam 2 problemy :
1) po lewej stronie mam menu z kategoriami, po wybraniu jednej z nich wyswietlaja sie produkty (np. na stronie katalog.php) idkat pobierany jest przez _GET ale dolozylem formularz (dla sortowania produktow), ktory pobiera dwie zmienne (order by '$sort' '$metoda') w formularzu jest takze przycisk , ktory wysyla wszystko na strone katalog.php. No i wlasnie tu mam problem bo traci mi sie idkat nie wiem jak to najlepiej rozwiazac. Stworzyc zmienna sesji i wygaszac ja? Moze zna ktos rozwiazanie bo troche sie w tym zapetlilem

2) jak zrobic jesli chcemy wysiwetlic np. 10 produktow a dla reszty stworzyc strony 2,3,4, itd .?

Bede wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam
novy85
stronicowanie (to 10 pozycji i strony 2,3,4... winksmiley.jpg ) http://forum.php.pl/index.php?showtopic=35...icowanie+nospor
Jeffu
Ok, dzieki na pewno sie przyda. Szukalem pod sortowaniem a trzeba bylo stronicowaniem smile.gif.
No to jeszcze zostało pytanie numer jeden - te latwiejsze ale to w nim sie zamotalem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.