Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Gra przeglądarkowa
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
bim2
Witam, chciałbym przedstawić do oceny zaczatek gry o nazwie Altaron Web Edition. Proszę o testowanie z minimum dwoma graczami, tj. dwie osoby na osobnych komputerach (lub przeglądarkach) smile.gif Chodzi o przetestowanie "widzenia innych" (nie wiem jak to nazwać). Nad grą już trochę siedzę. Sam pomysł podrzucił mi kolega, ale wykonanie to już moje inwencję. Serwer może trochę lagować, ale niedługo dostanę dedykowaną, mocniejszą maszynę.

http://other.fnin.eu/AWE/

Miłej zabawy!

PS. Prosze o rejestrację, ponieważ na 1 koncie nie ma możliwości aby grało kilka osób, dlatego nie podaję testowego konta. :]
Mize
Hmm, ogólnie wrażenie całkiem pozytywne, chociaż interfejs - słaby.
Postacie przeskakują, ale wydaje się to wina maszyny.
W interfejsie najbardziej razi czat, który psuje efekt !

Pozdrawiam.
bim2
Odświezam postać jak najszybciej można, ale serwer laguje. Nigdy nie będa płynnie chodziły bo to nie C++ czy coś innego snitch.gif

Interfejs jak w Tibi, może dlatego nie zdawałem sobie sprawy z jego trudności. tongue.gif

I nie rozumiem zdania o chacie? Brzydki, czy ten blur psuje denerwuje? Bez blura bys pisal, chcial pójść i wpisał jakieś cyfry :]
marcio
Sama gra mi sie podoba tzn jesli chodzi o grafe przypomina mi MF biggrin.gif jedyne co to zmien style form'ow bo brzydko wygladaja biggrin.gif

P.S zawsze bylem ciekawy jak sie robi gry online, dalbys mi kod client.html?

Mam tylko 2 zastrzezenia co do samej gry gdy klikne na jakis przedmiot mam:
-usun
-Uzyj/zaloz

Jednak jak juz go zaloze klikajac na rzeczy w ekwipunku nie moge ich zdjac ani usunwac to raz 2 to fajnie by bylo gdy byl drag&drop czyli biore przedmiot i przesuwam go do Ekwipunku a on sie sam dodaje w dane miejsce, i jeszcze jedno co mi przychodzi do glowy to to ze jak sie da usun fajnie by bylo gdyby przedmiot nie znikal a lezal na podlodze zeby inny mogli go wziasc biggrin.gif, to wtedy by bylo super w 100%
in5ane
Tak w ogóle to o co chodzi w grze? Masz questy czy cuś i tyle? Ile tych questów w ogóle jest? I czy nie są te questy typu podejdź do skrzyni i quest zaliczony?
phpion
Cytat(bim2 @ 19.10.2008, 20:49:26 ) *
PS. Prosze o rejestrację, ponieważ na 1 koncie nie ma możliwości aby grało kilka osób, dlatego nie podaję testowego konta. :]

W takim razie nie mogłeś założyć 2 kont testowych? blinksmiley.gif
Moje konto:
login: xxx (3 x)
hasło: xxxx (4 x)

Cytat(in5ane @ 20.10.2008, 07:57:06 ) *
Tak w ogóle to o co chodzi w grze? Masz questy czy cuś i tyle? Ile tych questów w ogóle jest? I czy nie są te questy typu podejdź do skrzyni i quest zaliczony?

O to samo miałem zapytać smile.gif Zebrałem jakiś szmelc i nie bardzo wiedziałem co z nim zrobić. Mapa mi się skończyła i to by było na tyle hehe.
Co mnie wkurza w grze:
- przesuwanie okna przeglądarki wraz z ruchem postaci :/
- pod Operą nie można "otworzyć" skrzyni - kompletnie nic się nie dzieje.

Z oceną się wstrzymam - na razie nie bardzo jest co oceniać.
Moli
Podczas chodzenie w górę lub dół przewija się też strona, co jest strasznie wkurzające. Ale nie rozumiem sensu gry biggrin.gif Chodzi się i co tam się robi ?
bim2
Co do chodzenia... wystarczy przeczytac czerwony tekst. Numlockami się poruszać smile.gif

Gra nie ma sensu, to sam podstawa. Chciałem tylko o ocenę funkcjonalności i wkurzających elementów gry. Questami, mapkami, potworami, itemkami zajmą się inni smile.gif Do mnie nalezy tylko silnik. Powiem szczerze, że trochę się nasiedziałem przy tym i chciałem się troszkę pochwalić. biggrin.gif
Kildyt
Bardzo fajne! Uwielbiam takie zabawy winksmiley.jpg Maże od dawna zrobić podobną grę, ale mówią mi, ze to bez sensu pisać w php i ajaxie taką grę na kilka tysięcy osób. No cóż, może kiedyś heh winksmiley.jpg

Hupi! Założyłem zbroję. Teraz tylko napisz, ze daje +10 do obrony przed ciemnymi czarami i +5 do wytrzymałości i GRAMY! ^^
Ociu
Nie będę powtarzał po innych użytkownikach, ponieważ gra bardzo fajna. Jedynie co mi się nie spodobało, to brak opisu gry. Wchodzę na stronę główną, a tam zero informacji o fabule, sterowanie... proste FAQ powinno być.
Kildyt
Hihi, taka prosta gra, a nas już tutaj podnieca ten "wirtualny świat". Może umówimy się wszyscy na jakąś godzinę do gry? Pogadalibyśmy sobie. smile.gif
bim2
Miło mi słyszeć. Wieczorem dostanę lepszą maszynę i zabieram się za system walki turowej między graczami. :] Póxniej między potworkami, npcki i trzeba stworzyć fabułę. na szczęście wzory mam z innego projektu w którym uczestnicze, ale który działał będzie jako serwer Tibi.
Spawnm
jak wchodze na forum:

<br />
<b>Notice</b>: Undefined index: userId in <b>/AWE/Application/Forum/Action.class.php</b> on line <b>8</b><br />
<br />
<b>Notice</b>: Undefined index: userId in <b>/AWE/Application/User/Model.class.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />

<b>Notice</b>: Undefined index: userId in <b>/AWE/Application/User/Model.class.php</b> on line <b>35</b><br />
a co do gry:
jak zmienić wygląd postaci tongue.gif
bim2
Sesia się nie stworzyła haha.gif Zapomniałem o tym. Co do wyglądu, teoretycznie w bazie da się zmienić, ale w grze nie ma takiej opcji. smile.gif Niedługo dorobię.
.radex
Fajnie, choć trochę mi się z tibią źle kojarzy tongue.gif

IMHO lepiej by było, gdyby te wszystkie teksturki były większe - 32x32, albo chociaż 24x24 winksmiley.jpg
bim2
Teraz to byłby problem, ale postaram się to jakoś ujednolicić. Dużo zmian będzie, ale się powinno udać. Te grafiki to są z Tibia Me snitch.gif Zrobi się później własne
Spawnm
zmiany zacznij od poprawy forum , nadal błędy , dodatkowo w tematach nie pisze kto co napisał tongue.gif
i na dole widac: zablokuj temat.
Posts //daj po polsku to ma być chyba gra dla polaków ,
daj jakiś css inputom bo strasznie psują wygląd ...
MWL
Nie testowałem technicznie... ale fajne mimo wszystko
bim2
Przerobiłem skrypt na wielkość grafik takich jak podasz w settingach, ale potrzebuję grafika chętnego do pomocy. tongue.gif Ktoś chętny? smile.gif Może wyjść fajna gierka...

@down
Zwiększyłem, tzn. można wybrać w ustawieniach, dałem narazie 32px i wygląda nieźle, ale pracuję na rozpikselowanych grafikach, więc nie powiem, żeby to jakoś powalało na nogi. ;/
l0ud
Koniecznie popracuj nad utworzeniem animacji przejścia z jednego pola na drugie. Wiem, że zapewne będzie to trudne, ale na pewno możliwe. Wydajność javascriptu we współczesnych przeglądarkach powinna wystarczyć.

[edit]

No i całość jest zdecydowanie za mała. Znacznie poprawisz efekt powiększając grafiki i widoczny obszar mapy.
Speedy
Nie wchodziłem głębiej, ale na pierwszy rzut oka - dizajn całkiem ciekawy winksmiley.jpg. btw. W forum jakieś błędy wyskakują.
punkomuzykant
Spoko sprawa smile.gif kolizje z obiektami działają prawidłowo coś tam się dzieje jednak mam jedno ale. Nie uważasz że robienie tego pod JS to mały masochizm ? Musisz używać gif-ów, zero wektorów, ktoś wyżej napisał że pod Operą się posypało już nie wspominając o IE ;/ Flash jest do tego idealny można po wektorach postacią zasuwać itd no ale nic. Podziwiam za zapał i życzę sukcesu winksmiley.jpg Mnie się marzy zrobienie czegoś ala cannon fooder smile.gif to była giera co nie biggrin.gif
bim2
Jak na ironie na IE działa wszystko, a np. na chrome nie działaja questy biggrin.gif

Na kompie domowym mam juz poprawki, musze je tylko wgrać. Jak uporam się z problemami to wrzucę nową wersją, może już na nowy serwer. :]

PS. Nie ma żadnego chętnego grafika do współpracy? :]
nithajasz
Cytat
Koniecznie popracuj nad utworzeniem animacji przejścia z jednego pola na drugie. Wiem, że zapewne będzie to trudne, ale na pewno możliwe. Wydajność javascriptu we współczesnych przeglądarkach powinna wystarczyć.

To akurat nie trudne 4 klatki na każdy kierunek i przesuwanie między klatkami wraz z ruchem.

Co do sterowania zmień lepiej na WASD bo numeryczne jakoś "nie wiem" czemu przesuwają mi cała stronę góra/dół.

Pozdrawiam. Oceniać na razie nie ma zbyt wiele co tongue.gif
bim2
Witam. Uaktualniłem trochę wersje. Przepisałem ją od nowa, trochę wydajniej działa i nie zapycha już pamięci smile.gif Zrobiony system trade oraz prywatnych rozmów. Co do trade, można tylko rozpocząć i podejrzeć itemki, narazie nie wymienimy się. Wszystko drag & drop. Prawe menu jest [prawy przycisk myszki ;p ]. I w sumie tyle smile.gif Prosiłbym jednak o napisanie na temat wszelakich niedogodności, błędów itd. smile.gif

Nowy adres:
http://awe.hernas.pl
Spawnm
xss w czacie gry smile.gif
daj większą mapkę , widać gdzie kończy się ocean a zaczynają 'czarne piksele'

po co hp i mana skoro nie mogę walczyć ?

(co uaktualniłeś ?)
bim2
System trade dopisany, rozmowy miedzy graczami, powinno być wydajniejsze, drag&drop, prawe menu haha.gif

Ale głównie skupilem się na poprawieniu wydajności. System chodzenia (po kliknieciu na mapce) już działa normalnie. Jak przeklikniesz gdzieś to idzie w nowe miejsce itd.
Spawnm
rozmowy między graczami były , teraz są ciekawsze bo z xss winksmiley.jpg

System chodzenia działa ale nie idealnie, przejdź za 2 kropki wody przy skrzyniach , program się gubi i nie potrafi wyjść (ale potrafi dojść)
bim2
Xss jest tylko w twojej przeglądarce smile.gif Mi nic nie wysyłasz ;] Tzn widzę już przerobiony kod ;]
rzymek01
- brak filtrowania w czacie
- trochę tnie
+- widoczna wartość zmiennych i treść zapytań (zapewne testowe)
+ generalnie fajny pomysł
Spawnm
zapamiętywanie nie działa , chyba że polega na wpisaniu w forma loginu i hasła ...
bim2
Co do zapamiętywanie wiem, już szukam błędu. A o tym co piszesz, że chodzić się nie da to mi działa. Nie wiem co się dzieje u ciebie.
SHiP
O kurcze ktoś czyta mój blog i moje canvasowe wypociny biggrin.gif. Moje tanki mogą się ciąć bo jak napisałem w artykule to wersja niezoptymalizowana. Sesja mnie przymęczyła i nie miałem czasu nowszej wersji napisać. Nadrobię to w weekend winksmiley.jpg.

Jesli chodzi o grę. Fajnie się zapowiada. Ładna grafika i przyjemny interface jednak strasznie irytują lagi. W jakiej technologi zrobiłeś połęczenia graczy z serwerem? Używasz zwykłego ajaxa, gniazd czy może czegoś jeszcze innego? Niestety gra przestała mi działać i nie jestem w stanie sprawdzić sobie tego sam w źródle ;(

EDIT: widzę, że przez przypadek nie w tym temacie odpowiedziałem. Może jakiś dobry moderator mógłby mój post przenieść?
Fifi209
Cytat(SHiP @ 1.07.2010, 23:33:00 ) *
O kurcze ktoś czyta mój blog i moje canvasowe wypociny biggrin.gif. Moje tanki mogą się ciąć bo jak napisałem w artykule to wersja niezoptymalizowana. Sesja mnie przymęczyła i nie miałem czasu nowszej wersji napisać. Nadrobię to w weekend winksmiley.jpg.

Jesli chodzi o grę. Fajnie się zapowiada. Ładna grafika i przyjemny interface jednak strasznie irytują lagi. W jakiej technologi zrobiłeś połęczenia graczy z serwerem? Używasz zwykłego ajaxa, gniazd czy może czegoś jeszcze innego? Niestety gra przestała mi działać i nie jestem w stanie sprawdzić sobie tego sam w źródle ;(

Daleko szukać nie trzeba...
Temat: %5Bgra%5D Epicknight
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.