Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Import bazy z pliku
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Kloze
Od chyba dwóch dni bezskutecznie próbuję zaimportować bazę MySQL za pomocą phpMyAdmin. Baza waży ok. 10MB. Na początku wrzucałem ją w całości, jednak szybko doszedłem do wniosku, że lepiej ją podzielić na skrawki. Obecnie baza podzielona jest na 41 części (zapytania nie są oczywiście rozwalone), a mimo to już przy trzeciej (255 KB) znów czytam:

Cytat
<h1>Internal Server Error
Premature end of script headers: php: Please check /usr/local/cpanel/logs/error_log for the exact error.
cpsrvd/11.23.6 Server at n7.netmark.pl

I ja już nie wiem, czy mam dzielić na mniejsze, czy co się dzieje... Kiedyś mogłem wrzucić całą bazę (ok. 8MB) za jednym zamachem i bez żadnych problemów...
suchy1
Witam,

a co pokazuje plik: /usr/local/cpanel/logs/error_log ?
Kloze
No właśnie... Też mnie to zaczęło zastanawiać, jednak nie mogę znaleźć podobnej chociażby ścieżki po zalogowaniu się do ftp. W cPanelu też nie mogę znaleźć odpowiednich informacji...
suchy1
to proponuje skontaktowac sie z administratorem hostingu :-)
Kloze
Cytat
Plik ten nie jest dostępny dla klientów.

A więc problem się po części rozwiązał. Okazało się, że pliki w określonym kodowaniu nie są w ogóle przyjmowane przez bazę, a ta albo wyrzuca błąd, albo w ogóle coś dziwnego się tam dzieje.

Używając MySQL Front już problem zrywania połączenia przestaje istnieć (pod warunkiem, że używam "właściwego" kodowania). Jednak i tu jest problem.

System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8)

Zrobiłem backup do pliku *.sql. Owy plik po otwarciu przez PSPad jest w kodowaniu OEM (DOS). Po wrzuceniu przez MySQL Front jednak sypie się kodowanie polskich znaków. Jeśli zapiszę plik *.sql w kodowaniu UTF-8 dzieje się to samo... latin2? To samo. Może ktoś miał podobny problem...?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.