Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Języki internetowe
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
haiawa
Być może pomyliłem działy, ale wybaczcie, pierwszy raz piszę. Potrzebuję pomocy w pewnej pracy, pierwsze pytanie jest o języki internetowe używane w handlu internetowym - e-sklepy, czyli wszystkie języki jakie mogą być użyte w tworzeniu esklepu zarówno po stronie serwera jak i klienta sklepu.
Jeśli znacie jakieś języki, których nie ja nie znam, uzupełniajcie moją listę plisss

Oto lista:
Stronki www: | Bazy danych:
HTML | MySQL
Javascript | PostgreSql
Flash |
php |
ASP |
JSP |
CGI |

Muszę te języki opisać na zasadzie - jaki to typ języka i do czego może być wykorzystywany, porównania mile widziane, jak znaczie jakies linki, podawajcie, będę happy.
wassago
Java
rachwal
np. perl
cgi -- nie jezyk 8O
spenalzo
Bazy danych:
- oracle
- sybase
- LDAP

jezyki:
- Python
- XUL (czy to jezyk?)
- Perl
- Coldfusion
menic
jezyki z rodziny .NET
orson
witam ...

z tego co mi sie wydaje to w kazdym jezyku zdolnym do nawiazywania polaczen sieciowych mozna zrobic sklep internetowy ... mozna napisac nawet w c albo w vb [nie chodzi o wydajnosc albo bezpieczenstwo tylko o to czy sie da] ... a jezeli chodzi o zastosowania to moze lepiej napisac odwrotnie ... bo asp i php mozna stosowac zamiennie ... w obu da sie napisac sklep ...
wiec napisz tak:
zastosowanie:
[tu opis glowny]
na przyklad:
[jezyk/technika - krotki opis]
czyli:

sklep:
asp
php
jsp
wyglad stron:
js
flash
html
basy dancyh:
mysql
msql
oracle
i tak dalej ...
bo te pary ktore masz do tej pory sa raczej srednie ...

cya
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.