Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Aplikacja jednocześnie klientem i serwerem WS
Forum PHP.pl > Forum > PHP
masterix
Witam,

Tworzę narzędzie, które ma udostępniać API ( poprzez webservice ) dla innego narzędzia - aby obydwa mogły się wymieniać odpowiednimi danymi. Jednocześnie nowotworzona aplikacja jest klientem innego API ( tym razem zewnętrznego, niezależnego ode mnie ). Problem polega na tym, że jak odbieram request od drugiego narzędzia to zwykle potrzebuję odpytać jeszcze to zewnętrzne API i ten request wychodzący nie wykonuje się - w tym momencie moja aplikacja wysyła do drugiego narzędzia w zasadzie pustą odpowiedź.

API zewn <-> nowa aplikacja <-> inne narzędzie

Request musi przejść od prawej strony do lewej a potem odpowiedź powrotna od prawej do lewej. Czy to jest możliwe? Mam w rezerwie pewne rozwiązanie, ale jest to zmiana koncepcji więc wolałbym tego uniknąć. Może teraz coś po prostu źle robię i dlatego to nie działa tak jak powinno.

Z góry dzięki za wszelkie wskazówki!

pzdr.
jarek04
Ja nie widzę problemu.
Odbierasz dane od twojego klienta przetwarzasz pytasz API dostawcy i odpowiadasz klientowi. Jedynie mogą pojawić się spore opóźnienia ale nie powinny one być zbyt kłopotliwe.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.