Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ukrycie IP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Plebanov
Witam

Czy jest mozliwosc ukrycia IP przy streamowaniu przez WMP?? chodzi mi o to by ktos mogl tylko na stronie ogladac a nie mogl sobie sciagnac adresu i zapisac go na kompie.
ucho
Krótko - nie da się.

Spójrz np. na http://www.haksior.com/ukrywanie-kodu-html...wskimi-473.html i użyj funkcji unescape, żeby "ukryć" kawałek kodu JS wstawiający twojego playerka na stronę np. za pomocą SWFObject.
Stosunkowo proste ... i mało skuteczne. Ktokolwiek kto ma jakiekolwiek pojęcie na temat www obejdzie to bardzo łatwo - ale tak samo będzie z jakimkolwiek innym "zabezpieczeniem".

Edit:
Eh, nie zauważyłem że chodzi o WMP :/ Ale podobnie - byle netstat pokaże z czym się łączy komputer a bylejaki sniffer pokaże dokładne zapytanie do serwera. A znając życie do Wireshark jest w stanie całego streama zapisać w postaci pliku tongue.gif
erix
Cytat
Czy jest mozliwosc ukrycia IP przy streamowaniu przez WMP??

Jeśli chodzi o streaming WMP, to i tak łatwo pliku nie zapisze. winksmiley.jpg

Z tego, co pamiętam, to dane nie są nawet zapisywane w cache'u. Oczywiście, mam tu na myśli streaming przez protokół mms://. Ale przy użyciu odpowiednich programów można zapisać strumień bez problemów. Poza tym, na upartego, to może ktoś zapisywać bezpośrednio z nakładki. tongue.gif Pamiętaj, co u użytkownika może być rozkodowane, de facto u użyszkodnika już jest.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.