Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Zwiększenie pozycji w wyszukiwarkach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Barlog
Witam,
Zrobiłem dla siebie stronę - galerię fotografii. Chciałbym zwiększyć jej szanse na wyszukiwanie w google czy yahoo...
Oczywiście ustawiłem i wpisałem w <meta> dane do wyszukiwania, słowa kluczowe, opis strony itd.

problem polega na tym, że moja strona jest uboga w treść - jest to galeria a z tego co wiem roboty indeksujące i przeszukujące strony sprawdzają występowanie słów kluczowych w tekstach na stronie... Jak sobie z tym fantem poradzić. Zrobiłem coś co wydaje mi się trochę "nie eleganckim" rozwiązaniem - wpisałem tekst na w <body>, i opakowałem w w <di>, którego styl ma atrybut visibility:hidden.
Można jakoś inaczej temat rozwiązać ?

(gdyby ktoś zobaczyć jak to wygląda: www.photodz.freens.pl)
Riklaunim
META tagi praktycznie nic nie dają. Stosowanie visibility:hidden na tekst to nic innego jak cloacking i za to wyszukiwarką lubią dawać bana. W przypadku galerii kluczowy element to atrybut alt dla IMG - powinien zawierać nazwę/opis zdjęcia, nie za długi. Jeżeli do tego zdjęcia będą ciekawe i ludzie będą linkować do galerii to pozycja powinna wzrastać. Na siłę nic nie zrobisz.
Barlog
A jak często google indeksuje, "przeczesuje" strony questionmark.gif
erix
Temat jak rzeka: http://letmegooglethatforyou.com/?q=SEO
1010
Sama zawartość strony to jest niestety kropla w morzu potrzeb przy pozycjonowaniu. Zainteresuj się bardziej tematyką pozycjonowania, ale to chyba nie na tym forum.

Nie chce tu robić reklamy, ale jak chcesz to podeślę Ci link jeden na PW.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.