Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: router bezprzewodowy + wyłącznik
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
nospor
Hejka
interesuje mnie router z wifi (kabelek jak mniemam to na standardzie bedzie) oraz posiadający wyłącznik dla tegoś wifi.
Ma ktoś jakieś doświadczenia i mógłby się podzielic?
Tak na szybko znalazłem jedynie:
http://sklep.vobis.pl/aktualnosci/3000213_...zewodowych.aspx
Wykrywacz
Ja tylko mogę ci polecić że to naprawdę dobry wybór smile.gif
nospor
Z własnego doświadczenia? Ten wyłącznik co niby jest to naprawdę działa? Bo swego czasu koleś w sklepie mi zapodał router co to niby wyłącznik miał działać a tu kiszka - oczywiście był zwrot.
nospor
@erix i dlatego chce z wyłącznikiem smile.gif Głównie bede korzystał z kabla, wifi raz na jakiś czas
erix
Wiem, wiem, ale ja celowo podlinkowałem, bo pod koniec masz zestawienie urządzeń. winksmiley.jpg
nospor
tak, zauwazylem smile.gif
Aczkolwiek routerek co polecają jest strasznie nietani winksmiley.jpg
kszychu
Osobiście polecam Linsys WRT54GL. Instalujesz na nim pomidora i przycisk możesz sobie dowolnie oprogramować. Standardowo (w pomidorku), po krótkim naciśnięciu włącza lub wyłącza wifi.
nospor
może marudzę, ale takie programowe wyłączniki mają jedną zasadniczą wadę:
musisz być podłączanym jakimś innym kompem, by włączyć wifi. Może to nie problem, gdy zawsze jakiś komp jest podłączony, np w malej firmie, ale przykładowo u mnie w domu komp nie chodzi non stop winksmiley.jpg
kszychu
Nie zrozumiałeś: przycisk jest na obudowie, a Ty masz możliwość ustawić jego działanie dla przyciśnięcia go przez 2, 4, 6, 10 sekund. O, tu masz opis: http://openlinksys.info/wiki/tomato/doku.php#buttons_led
nospor
Masz racje, niezajarzyłem.
Jak tak, to może faktycznie może być fajne smile.gif Dzieki

edit:
DZięki wszystkim za pomoc, w szczególności dla kszycha. Kupiłem Linksys WRT54GL v1.1 , wgrałem pomidorka i działa jak ta lala smile.gif
Dziwne, że na firmowym oprogramowaniu nie ma takiej miłej i prostej w uzyciu funkcjonalności.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.