Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mikrofon
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
phonnix
Witam. Mam 2 komputery i na jednym z nich nie działa mikrofon nie wiem czemu, jaki może być tego powód? Mikrofon na 100% jest podłączony dobrze(próbowałem wszystkie wejścia) Czy do mikrofonu są potrzebne jakieś sterowniki??
l0ud
Cytat
Czy do mikrofonu są potrzebne jakieś sterowniki??

Nie. Upewnij się, czy w regulatorze głośności (o ile to windows) w ustawieniach nagrywania jest wybrany mikrofon jako źródło dźwięku. Jeżeli takie opcje są niedostępne, poszukaj w ustawieniach sterownika od karty dźwiękowej.
phonnix
Tak windows, dziwne ale w regulatorze jest mikrofon ale nie da się zmienić jego głośności.
screen:
l0ud
Szukaj w panelu sterowania ikonki Realtek'a HD. Zdaje się że mam taki sam kodek i tam właśnie mogę dokonać ustawień mikrofonu.
Upewnij się, że mikrofon jest podłączony do właściwego gniazdka (tak właściwie to system powinien zapytać, co podłączyłeś - czy aby na pewno wybrałeś odpowiednie urządzenie)? O ile masz takie same sterowniki, zajrzyj w zakładkę 'mikser' i upewnij się, że mikrofon nie jest wyciszony.
Jak wnioskujesz, że mikrofon nie działa? Brak głosu w skype, rejestratorze dźwięku?
phonnix
Patrzyłem mikrofon nie jest wyciszony, wcześniej pokazywał mi się komunikat, od Raltek'a że został podłączony jakiś sprzęt i pokazywało w którym gnieździe, teraz już nie. Ani w Skype ani w rejestratorze dźwieku niepokazuje aktywności mikrofonu, widać tylko dźwiek gniazda (podczas podłączenia lub odłączenia-to znak, że mikrofon działa). Co może jeszcze szwankować?
bim2
może siadł ci czujnik, że coś włożyłeś do gniazda? smile.gif ja miałem taki problem z przednim panelem. Odznacz opcję wykrywania podłączonych gniazd.
phonnix
A gdzie ta opcja jest ;d??
bim2
Ja miałem do wyboru chyba gdzieś w zaawansowane. Nie pamiętam jak się nazywało, a komputer już zmieniłem.
phonnix
Więc nikt nie wie co trzeba zrobić questionmark.gif ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.