Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt wyszukiwarki
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Savail
Witam
Szukałem w internecie darmowych wyszukiwarek ale wszystkie szukały np. w google a ja potrzebuję wyszukiwarki która będzie szukała różnych artykułów itp, na MOIM WŁASNYM serwisie.
Czy zna ktoś jakiś poradnik, gotowy skrypt albo kurs tworzenia dla własnej strony takich wyszukiwarek?
Pomoc bardzo się przyda i będę za nią bardzo wdzięczny smile.gif
Rafal Filipek
no dobra ale jak ta wyszukiwarka ma dokladnie dzialac ? ma przeszukiwac 1 kolumne w tabeli pod katem jakiegos wyrazu i wyswietlac informacje o artykule jezeli sie zgadza ? czy cos bardziej rozbudowanego ?
Savail
bardziej chodzi o to żeby wyszukiwała gry bo na moim serwisie będą gry online, ma wyszukiwać nazw gier i przekierowywać do podstrony na ktorej gra jest zamieszczona
Rafal Filipek
Polecam wykorzystac opcję "szukaj" na forum i wpisać np. "wyszukiwarka" gwarantuje ze troche tego było.
np. http://forum.php.pl/index.php?showtopic=98...hl=wyszukiwarka
Savail
nom rzeczywiście dużo tego jest, dzięki:)
flashdev
Jeżeli masz cały content zapisany w bazie danych to nie powinno być problemu z przeszukaniem jej, uzywając skłądni LIKE.
Możesz też skorzystać z google. Przecież ich wyszukiwarka udostępnia mozliwość takiego jej skonfigurowania aby przeszukiwała wyniki tylko na Twojej stronie. Dodatkowo niedawno wprowadzili możliwość dostosowania wyszukiwarki wizualnie do wyglądu Twojej strony.
Savail
nawet nie wiedziałem, dzięki, popatrzę troche skrypty zwykłych wyszukiwarek, pomyślę trochę, a potem jak nie bedzie mi pasowało to wezme wyszukiwarke google ;] dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.