Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Podmiana standardowego kursora?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
xajart
Witam szukam i nie mogę znaleść skryptu który by zamieniał standardowy kursor myszki na odpowiedni obrazek lub stworzony własny kursor. Zarówno w odniesieniu do całej strony jak i osobny do linków. 

Wiem że w CSS można taki efekt uzyskać za pomocą komendy cursor - niestety nie validuje się ona z najnowszymi przeglądarkami i są problemy z odtworzeniem tego efektu na najnowszych przeglądarkach. Takowy temat juz poruszałem => [CSS][JS] Zmiana kursora ,ale nie uzyskałem tam odpowiedzi. 

Dlatego szukam jakiegoś rozwiązania za pomocą skryptu JS.
Prosiłbym o pomoc w tej kwesti.
webasek
Co do tematu, który przytoczyłeś poniżej to wejdź do tego manuala od CSS i sprawdź dobrze jeszcze raz u mnie na chrome, opera, IE7 i firefox 3 działa bez zarzutów. Może źle podajesz ścieżkę do pliku?
xajart
Ale w tym sęk że czy podam ściezke do pliku dotyczącą obszaru CSS, to w Dreamworku wyświetla mi komunikat że takie polecenie może nie być poprawnie obsługiwane przez przeglądarki w najnowszych wersjach (wymieniłem te przeglądarki w poprzednim temacie). Ale rozumie że nie powinnienem się tym przejmować ma to działać poprawnie ? Jeszcze spróbuje ze zmianą ścieżki czy zadziała wyświetlanie u mnie (ale skoro twierdzisz że to działa, to napewno zadziała).

Oprócz tego w sieci spotkałem się że taki problem nie tylko ja miałem, ale tamtej osobie też nikt nie udzielił na to pytanie odpowiedzi czy należy sie przejmować tym komunikatem i że walidator W3C wtyświetla błedy dotyczące tej komendy.
Skie
Coś Ci się pomyliło chyba ~webasek. Z tego co mi wiadomo to cursor podmieniony CSSem będzie tylko działał poprawnie na FireFoxie.

Ani na SeaMokney, ani na Opera, ani na Internet Explorer ono NIE zadziała. Jak jest na Google Chrome - nie wiem, nie próbowałem.
Być może na jakichś innych przeglądarkach opartych o FF też zadziała kursor, takich jak Flock czy K-meleon.
batman
Cytat(xajart @ 10.01.2009, 22:49:23 ) *
Takowy temat juz poruszałem => [CSS][JS] Zmiana kursora ,ale nie uzyskałem tam odpowiedzi.

To trzeba było kontynuować tamten temat, a nie zakładać kolejny.
Zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.