Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Zmniejszanie Czcionki względem długości
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
_Martin_
Witam

Mam problem z pewnym dodatkiem na mojej stronie mianowicie nakładanie tekstu na grafikę.
Ale nie z tym sprawa się wiąże. Chodzi mi wówczas o to że mam 1 cyfre która miesci się na obrazku a przedział cyfr to od 1 do 99 powyżej 10 tekst na grafice lekko wyjeżdża a gdy zrobię wielkość czcionki pasująca na te 2 cyferki to liczby od 1 do 9 są przesadnie małe względem tych 2 cyfrowych

Czy jest jakaś funkcja co zmienia przykładowo kod czy coś w tym stylu zależnie ile znaków zawiera $zmienna?

Myslałem o zastosowaniu javascript'u questionmark.gif
ryba616
Nie wiem czy o to chodzi, ale wydaje mi się że wystarczy po prostu walnąć ifa

Kod
if (zmienna<10) { ustawiasz wieksza czcionke }
elseif (zmienna>9) { ustawiasz mniejsza czcionke }
_Martin_
a Poradziłem sobie już zmieniłęm to troche i do stylu diva dodałem:

line-height: 1.9; and text-align: center; and font-size: 40px; i łanie wszystko wygląda smile.gif
Bez jakiejś tam javy hehehe

P.S Ryba dziękuje też o podobnej rzeczy myślałem ale za dużo by tu kombinowania a obrazek mam na divach a tekst w tej tabeli to było by troche kombinowania a tak dobre style rozwiązały sprawe

P.S Ale dla pewności i zobacze ten sposób i dam znać jaki efekt i który lepszy smile.gif
+Dla ciebie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.