Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [linux]CRON na linuxpl.com
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cycofiasz
Witam, chciałem stworzyć zadanie CRON'a uruchamiające skrypt PHP o określonej godzinie.
Mam hosting w linuxpl.com, panel DirectAdmin z kreatorem zadań Cron. Wpisałem godzinę i minuty, ścieżkę do skryptu php, ale zadanie i tak nie zostało wykonane, bo by się zapisała informacja w pliku txt (skrypt sprawdziłem, działa).
Nie wiem dlaczego tak jest, może coś się musi zaktualizować?

Komendę mam taką:
/usr/local/bin/php /home/moj_nick/domains/moja_domena/public_html/cron/index.php

napisałbym do admina tego hostingu, ale jest niedziela tongue.gif
Adrian1207
Tez mam tam hosting. Pisz do admina oni zawsze pomogą winksmiley.jpg albo zobacz support.linuxpl.com bo teraz ich chyba nie ma, w każdym razie jak są to na livechacie będą. Być może masz błąd w komendzie, tego Ci nie powiem bo nie wiem, ale lepiej chyba napisać tam.
cycofiasz
Pisałem już na czacie,ale odpowiedzieli że o takich sprawach to dopiero jutro mogą pogadać.

Zmieniłem komendę na /usr/bin/lynx --dump http://xxx.pl/cron/index.php i zadziałało ale chciałbym to odpalić nie przez url, tylko lokalnie...
kamarkiewicz
Witam!
Przepraszam adminów i moderatorów za odkopywanie tematu, ale ten topic jest w pierwszej dziesiątce google.pl dla hasła: 'linuxpl.com cron'. Postanowiłem napisać dla innych, jak powinna wyglądać linijka w cronie dla uruchomienia skryptu lokalnie.

A więc nic prostszego! Szablon linijki:
Kod
cd /home/NAZWA_UŻYTKOWNIKA/domains/STRONA/LINK/DO/PLIKU/ && /usr/local/bin/php NAZWA_PLIKU.php

Przykład:
Kod
cd /home/kamarkiewicz/domains/mediaprojekt.vot.pl/ && /usr/local/bin/php cron.php

Proszę o dopisanie [SOLVED] do tytułu.
Pozdrawiam, Kamil Markiewicz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.