Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Masowa wysyłka SMSów za darmo
Forum PHP.pl > Forum > PHP
AboutMe
Witam,

Czy ktoś się orientuje czy w PHP można (tak jak emaile) wysyłać masowo smsy. Za darmo.
nospor
a czy widziales gdzies kiedys usluge (obojetnie w czym napisaną), ktora pozwalala masowo wysylac smsy za darmo ?
AboutMe
No wiesz, oferty masowego mailingu za darmo też nie widziałem a można.
nospor
No wiesz, za wyslanie maila nie placisz.
Za wyslanie smsa tak. (pomijam darmowe bramki co pozwalają na wyslanie paru (a nie masówki) smsow)

Widzisz drobną rożnice ?
Pilsener
Cytat
No wiesz, za wyslanie maila nie placisz
- ale płacisz za serwer, z którego wysyłasz - a musisz najczęściej zapłacić co najmniej za rok z góry, a czasem już po kilku godzinach wysyłania zdążą zablokować Ci konto (ale i tak się opłaca). Z SMS'ami się nie opłaca, bo taka usługa jest pewnie kilka tysięcy razy droższa - kiedyś próbowałem zrobić taki bajer, żeby użytkownik dostał np. powiadomienie SMS'em o nowym poście na forum, ale musiałbym być dużym bankiem, żeby było mnie na to stać - taniej pewnie wyjdzie Ci wysyłanie tradycyjne, przy pomocy zwykłego telefonu - kiedyś miałem abonament, że wszystkie SMS'y miałem za darmo - wykupujesz taki i jedziesz, reszta to kwestia użycia odpowiedniego oprogramowania, które pewnie nawet można w pewnym stopniu zintegrować z PHP.
AboutMe
Hmmm, a da się te koszty jakoś ominąć, np. wysyłasz na maila (w tytule treść) a user ma powiadomienie sms, tyle że takie powiadamianie kosztuje też. Może do wysyłki smsów użyć bramki gadu-gadu?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.