Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwne sny/jawa
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
karis
Cześć

Mam do Was pytanie progamiści biggrin.gif

Czy macie czasami tak, że wieczorem jak leżycie to nie możecie zasnąć bo samoistnie kombinujecie jakieś rozwiązania algorytmiczne czy coś w tym stylu questionmark.gif

Ja zauważyłem u siebie takie coś 3 razy smile.gif
kris2
ja jak jestem przemęczony często nie mogę zasnąc bo jak zamkne oczy rozwiązuje problemy programistyczne z którymi zmagałem się cały dzień. Ale to chyba normalne i nie dowodzi żadnych schorzeń a raczej świadczy o przemęczeniu smile.gif
Speedy
Stawiam hipotezę, że Wasze sny mają związek z podobnymi nickami.
karis
nie no co ty, pytam bo takie coś jest strasznie męczące w nocy
st4rk
Ja kiedys sie budzilem w wrodku nocy z pomyslem na rozwiazanie problemu. Mialem nawet notes przygotowany blisko lozka zeby nie musiec wstawac do komputera, notowalem co sie przysnilo i kladlem sie spac biggrin.gif Ale to bylo bardzo dawno temu. Teraz podobnie jak Ciebie przed snem mnie tez takie rzeczy mecza i zgodze sie z przedmowca ze to raczej rzecz normalna :] Raczej biggrin.gifD

Pozdrawiam.
karis
A właśnie jak to było z tobą, przez noc wymyślałeś ciekawe rozwiązania?
chlebik
Poczytajcie sobie dzieci o metodzie Silvy, wtedy moze cos sie wiecej wyjasni.
empathon
Ale czemu niby te dziwne sny tylko przy java? winksmiley.jpg
erix
Pewnie wielu z Was śni o Brainf... tylko boi się przyznać. ;p
lord_t
Cytat(chlebik @ 24.01.2009, 23:48:39 ) *
Poczytajcie sobie dzieci o metodzie Silvy, wtedy moze cos sie wiecej wyjasni.

A najlepiej od razu zapiszcie się do sekty...
sir_rafal
Najgorsza jest sytuacja wówczas gdy zmagam się z jakimś problemem od dłuższego czasu, nie mogę sobie z nim poradzić i muszę wyjść np do pracy. Wtedy o dziwo pomysł na jego rozwiązanie przychodzi zaraz po wyjściu z domu i wtedy nie mogę się doczekać aż wrócę i sprawdzę, czy miałem rację. Ale zawsze w takim wypadku pierwsze co robię po wejściu do domu, to dłubanie w kodzie smile.gif
Pozdro dla wszystkich "maniaków" tongue.gif
scanner
Naturalna reakcja mózgu jest nocne (czy raczejw trakcie snu) porządkowanie informacji zgromadzonych w ciągu pory czuwania. Dlatego też, jeśli intensywnie pracujemy nad jakimś zagadnieniem, mózg podczas konsolidacji pamięci natrafi na takie jej fragmenty, które połączone z fazą REM dają takie właśnie efekty.
st4rk
Cytat(karis @ 25.01.2009, 00:47:18 ) *
A właśnie jak to było z tobą, przez noc wymyślałeś ciekawe rozwiązania?

Prawde mowiac to nie wiem dlaczego to sie dzialo, dziwnie to zabrzmi ale to bylo cos na wzor koszmaru, niektorzy sie budza w nocy jak im cos sie przysni co potrafi obudzic. No i ja tak mialem, tyle ze zamiast zlych rzeczy snil mi sie kod biggrin.gif Ale jak pisalem wczesniej to bylo kawal czasu temu kiedy bylem duzo mlodszy, mozg pewnie pracowal wtedy z inna czestotliwoscia :]

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.