Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Błąd ze sktyptem YouTube
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Turson
Zrobiłem skrypt na dodawanie filmów na stronę z YouTube. Skrypt pierwszy, aby wpisać nazwę i link do filmu na YT jest poprawny.
Otóż błąd jest, kiedy chcę zrobić coś takiego:
  1. <?
  2.  
  3.    $nick = $_POST['nick'];
  4.    $pass = $_POST['pass'];
  5.  
  6.    ($pass != $account) or die ('Nazwa filmu jest identyczna jak link!');
  7.  
  8.  
  9.    print "<h1>$nick</h1><br>><center><object width="425" height="344"><param name="movie"  value="$pass"></param><param name="allowFullScreen"  value="true"></param><param name="allowscriptaccess"  value="always"></param><embed src="[url="http://www.youtube.com/v/0cgG99Fnp5A&hl=pl&fs=1%22"]$pass"[/url]  type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always"  allowfullscreen="true" width="425"  height="344"></embed></object></center>   ";
  10. ?>

$nick = nazwa filmu
$pass = link do filmu (YT)

Czemu to jest źle, wiem że błąd jest z tą zmienną w print. Chcę aby tam był link, w rezultacie by się pojawiał się ekran wraz z tym filmem.

Pozdrawiam.
djstrong
  1. <?php
  2. echo "<h1>$nick</h1><br>><center><object width=\"425\" height=\"344\"><param name=\"movie\"  value=\"$pass\"></param><param name=\"allowFullScreen\"  value=\"true\"></param><param name=\"allowscriptaccess\"  value=\"always\"></param><embed src=\"$pass\"  type=\"application/x-shockwave-flash\" allowscriptaccess=\"always\"  allowfullscreen=\"true\" width=\"425\"  height=\"344\"></embed></object></center>";
  3. ?>
Turson
Nie ma filmu, samo białe pole. Jak to zrobić?

Refresh

Przepraszam za drugiego posta (proszę nie dawać warna), lecz chcę odświeżyć aby ktoś pomógł winksmiley.jpg
erix
Cytat
Nie ma filmu, samo białe pole.

A sprawdzałeś, co w kodzie...? tiredsmiley.gif

Cytat
Przepraszam za drugiego posta (proszę nie dawać warna), lecz chcę odświeżyć aby ktoś pomógł

Sam próbowałeś coś? tongue.gif Nie licz na gotowca. No chyba, że ~kefirek poda, to wtedy tak... Ale korzystając z niego sobie tylko zaszkodzisz.
Turson
Taki skrypt mam:
  1. <?
  2.  
  3.    $nick = $_POST['nick'];
  4.    $pass = $_POST['pass'];
  5.  
  6.    ($pass != $account) or die ('Nazwa filmu jest identyczna jak link!');
  7.  
  8.  
  9. echo "<h1>$nick</h1><br><center><object width=\"425\" height=\"344\"><param name=\"movie\"  value=\"$pass\"></param><param name=\"allowFullScreen\"  value=\"true\"></param><param name=\"allowscriptaccess\"  value=\"always\"></param><embed src=\"$pass\"  type=\"application/x-shockwave-flash\" allowscriptaccess=\"always\"  allowfullscreen=\"true\" width=\"425\"  height=\"344\"></embed></object></center>";
  10. ?>

Czy zmienna może być w ciągu jakichś znaków, np.:
Cytat
http://www.youtube.com/v/$zmienna&hl=pl&fs=1
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.