Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pionowe pasy w HD3850
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Strarus
cześć
Mam problem z kartą graficzną HD3850. Po podłączeniu do komputera, próbuję zainstalować;ować sterowniki co mi nie wychodzi, co więcej na ekranie jest pięć szerokich pasków składających się z około 7/8 mniejszych (niebieski, żółty reszta czarne). Są one przez cały czas. Co spowodowało takie coś i jak temu zapobiec?
Jabol
Czasami objawia się tak złamanie matrycy.
Strarus
Hehe, monitor nie jest zły, ponieważ godzinę temu na innej grafice (NVidia) wszystko w porządku smile.gif Co to może jeszcze być?
sztosz
"Nie wychodzi mi zainstalowanie sterowników" Otwórz drzwi to wyjdą same, albo napisz konkretnie o co chodzi. Pasy: kiedy się pojawiają? Pasy poziome? Pionowe? Narysuj jeśli możesz albo wstaw zdjęcie, ale na 90% uszkodzona karta graficzna.
hwao
Jeżeli miałeś godzinę temu nvidie tongue.gif to zapewne nie zrobiłeś formata i możliwe że działasz na tym co dała nvidia po podłączeniu radeona.

Kolejna rzecz, radeon nowy czy używany?

Zainstaluj sterowniki po usunięciu starych i dopiero wtedy się zastanów czy jest problem.
Strarus
A więc tak, radek używany, pasy pionowe, jak wcześniej napisałem. Nie chcę znowu wkładać radeona, bo pisząc pierwszego posta nieźle się namęczyłem z tymi pasami. Wyglądają mniej więcej tak:

ekran:
###########################
# |||| |||| |||| |||| |||| #
###########################

Wszystko się ładnie włącza, a co do sterowników: odinstalowałem NVidie (teraz znowu zainstalowałem aby móc komputer włączyć haha.gif) i zainstalowałem te od ATI. Zrestartowałem komputer bo chciał tego i nic tzw. dalej smużył ekran i nie byłol kontrolki ATI...

PS. zlikwidowało mi spacje, przerwy są większe
hwao
Bardzo możliwe że ktoś go "przekręcić". Model bardzo dobrze się podkręca, ale łatwo przesadzić i wtedy takie są wyniki - wygląda na to że jest uszkodzony.

Jak nie chce Ci się robić format, żeby się upewnić ściągnij jakiegoś Linuksa odpalającego się z płyty i zobacz czy tam będzie podobnie, jeżeli tak to na 90% sprzedał uszkodzoną kartę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.