Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przeszukiwanie zawartości tabeli na stronie www
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kokogdaczek
Witam!
Napisałem skrypt, który poprzez odpowiednie pętle i działania na zmiennych, obliczenia, etc generuje ogramną tabelę z różnymi adresami IP. I mam takie pytanie, czy w jakiś sposób da się przeszukać zawartość tabeli, która została utworzona w dokumencie html? Chodzi mi o działanie podobne do tego, jak bym wcisnął sobie Ctrl+F w przeglądarce, wpisał dany adres i znalazł go na danej stronie, poprzez jego ładne wyróżnienie. Da się to jakoś za pomocą php zrobić?
Z góry dziękuję za pomoc ;D
qrees
Za pomocą php nie. PHP jest wykonywany po stronie serwera. Gdy strona zostanie wysłana do przeglądarki to php nie ma już nic do roboty. Jeśli już to w javascript, ale powiedz co dokładnie chcesz zrobić, bo jak na razie CTRL+F w zupełności spełnia wymagania winksmiley.jpg
kokogdaczek
Dzięki za szybką odpowiedź ;D
Czyli tak jak myślałem. Cóż, pobawię się trochę js, albo coś w skrypcie dorzucę jeszcze winksmiley.jpg Chodzi mi dokładnie o to, że w momencie gdy użytkownik dostaje dość dużą tabelę, żeby określony adres miał od razu zaznaczony, a nie musiał go samodzielnie szukać - taka zaznaczona odpowiedź na dane 'polecenie'.

A jeszcze takie pytanko, jak przekazać zawartość zmiennej php do zmiennej w js?

Albo jeszcze jedno pytanko, czy w momencie działania pętli for, gdzie zmieniają się wartości zmiennych, da się zrobić wyjątek w działaniu pętli, w momencie gdy zmienna wewnątrz niej osiągnie określoną wartość?
M4T3U5Z
jeśli wiesz co chcesz znaleźć przed wygenerowaniem tabeli to jak najbardziej zrób to w php
masz swoje pętle generujące tablicę
i wstawiasz po prostu warunek if np."

for($i=0;i++;i<100)
{
if ($i==50) echo " <b>$i</b> ";
else echo " $i ";
}

w ten sposób liczbę 50 będziesz miał pogrubioną...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.