Witam,zaczne od tego ze nie umiescilem tego posta w dziale poczatkujacy gdyz wydaje mi sie ze moj problem jest dosyc skomplikowany jezeli wogole mozliwy do wykonania a mianowicie pracuje nad portalem modnym w dzisiejszych czasach, dzialajacym na zasadzie n-k, fotka itp czyli uzytkownicy wrzucaja swoje fotki i sie chwala "soba" no i wszystko idzie dobrze, ale niestety nie stac mnie na zakup poteznego serwera dedykowanego, mam zakupiony activ serwer na nazwa.pl 20 gb hdd no i niby jest dobrze ale jak mi uzytkownicy zaczna wrzucac fotki swoje to moze te 20 gb okazac sie zbyt male i tu moj problem bo wpadlem na pomysl zeby wykorzystac na te zdjecia darmowe serwery, udostepniaja od 100MB do kilku GB miejsca za free no i wrzucanie pliczkow przez ftp wiec pomysl wydaje mi sie dobry ale niestety nie znalazlem darmowego hostingu ktory by udostepnil mozliwosc uploadu plikow na wlasne konto poprzez wlasny skrypcik i tu moje pytanie czy jest mozliwe napisanie w php skryptu ktory by po odebraniu pliku zuploadowanego na moj serwer na nazwie przekopiowal go za posrednictwem ftp na darmowy serwer, czyli proscie funkcja w phpie typu nazwa_funkcji(plik, adres_ftp, nazwa_uzytkownika, haslo). Moze dla wielu wydac sie te pytanie niepowazne a raczej glupie gdyz sam na logike mysle ze takie cos nie jest mozliwe pod php ale nie raz sie dziwilem co ten jezyk potrafi

.
Jezeli nie jest to mozliwe pod php pozostanie mi:
1. zrobic duza inwestycje i kupic serwer dedykowany z pozadnym hdd
2. codziennie recznie badz spod basha przenosic zdjecia na darmowe serwery
3. zainwestowac w szybkie lacze i walnac se serwer w domu
Przy okazji jesli php nierealny to prosilbym o doradzenie ktora opcje wybrac?