Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: podbij, grosik
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
zegarek84
biznes is biznes ;p - ok, wielu się zgodzi że raczej tam są fałszywe konta - a nawet jeśli nie to nieważne... nawet w regulaminie podbij pisze, że można zakupić tylko 5 przedmiotów w ciągu miesiąca ;p

choć o serwisach słyszałem dawno to jakooś dziś na nie trafiłem i zastanawia mnie jedno - dane pobierane przez AJAX łatwo "podejrzeć" i jak tu się ma moralność jeśli napisało by się "lepszy" automat podbijający ceny?questionmark.gif - no wiadomo, że główny dochód tych serwisów i im podobnych nie jest sprzedaż tylko hazard, jak się przyglądałem to te udostępniane automaty z "podbij" bodajże działają z js i wiekszość podbija aż 1-2s przed końcem... trochu za dużo wypiłem i wiem, że nie da się przeskoczyć automatu php jeśli serwis "podbij" za bardzo oszukuje ale banalnie da się napisać dużo lepszy automat który w zasadzie by obserwował aukcję i w odpowiednim momencie dopiero sie próbował wstrzelić - dodatkowo można otworzyć taki automat wielopotokowo (nie sprawdzałem jeszcze podbić więc nie wiem czy można podbić samego siebie bo jeśli można to trochu "kiszka" bo trzeba minimalizować czas ^^)

i skoro można kożystać z automatów podbijających dostępnych na serwisie to jak się ma moralność i prawo urzycia własnego automatu?questionmark.gif? - chyba sporo osób już parsowało stronę i widziałem na innych stronach wątki o tym i teraz treść jest podmieniana w js samo odliczanie ^^ - nie wiem czemu od tak piszę - chybam za bardzo "wstawiony" ;p

[PS] zastanawia mnie jeszcze jedno - widziałem coś podobnego w jakimś komentarzu na jakimś serwisie ale było to dla automatu i dla różnych "nicków" - co prawda to co widzę jest łatwe do uzyskania gdyż sam coś podobnego robiłem na niektórych gierkach z "pół automatu" co niwelowało nawet wolne łącze internetowe i z tego co teraz widzę to da się samego siebie podbić - jednak kto w zakładkach by specjalnie otwierał stronę żeby podbić samego siebie?? - co najlepsze nie było to podbicie z "normalnego z serwisu" automatu tylko zwykłe podbicie przed północą z tego samego nicku ale 3 razy w ciągu sekundy....

Kod
    [1] => stdClass Object
        (
            [status] => 5
            [bids] => Array
                (
                    [0] => stdClass Object
                        (
                            [price] => 48,90 zł
                            [type] => Podbicie
                            [name] => angie28
                            [time] => 02 mar 2009 23:59:59.91
                        )

[1] => stdClass Object
                        (
                            [price] => 48,89 zł
                            [type] => Podbicie
                            [name] => cichysm
                            [time] => 02 mar 2009 23:59:56.21
                        )

[2] => stdClass Object
                        (
                            [price] => 48,88 zł
                            [type] => Podbicie
                            [name] => angie28
                            [time] => 02 mar 2009 23:59:53.92
                        )

[3] => stdClass Object
                        (
                            [price] => 48,87 zł
                            [type] => Podbicie
                            [name] => angie28
                            [time] => 02 mar 2009 23:59:53.60
                        )

[4] => stdClass Object
                        (
                            [price] => 48,86 zł
                            [type] => Podbicie
                            [name] => angie28
                            [time] => 02 mar 2009 23:59:53.24
                        )

)

[price] => 48,90 zł
            [time] => 00:00:03
            [id] => 4665
            [leader] => angie28
        )

i w dodatku zakończenie tuż przed pałzą zakończone ^^ - tzn tuz przed północą ^^ - te dane można bardzo prosto pobrać -nawet szkoda pisać jak ;p

swoją droga pusciłem to w pętli i dane takie można pobierać na dosyć przyzwoitym łączu poniżej 0.11s - puszczając to wielopotokowo można częściej nawet ale to trochu zbyt dziwne by tak wiele osób ożystało z własnych automatów i to się pokrywało z inymi wypowiedziami na blogach ^^

swoją drogą czy jest jakieś prawne uregulowanie, np. jeśli gromadziło by się dane na temat licytowanych przedmiotów oraz czasów licytacji, to np udowodnić powiązania np. "fikcyjnych" graczy z podbij?? - tzn np gromadzić dane i wykazać nawet spory zakóp danej osoby - jak coś jeśli jednak multum podbić to do fiskusa skąd miała na to aż tyle kasy ^^ ;D - wiem, że trochu chamskie ale chamskie też jest takie wykożystywanie ludzi ;/ - gdyby dowody były konkretne to do bazy urzytkowników serwis później musiałby udstępnić danych odpowiedniemu organowi bodajrze... questionmark.gif

sorki za te rozważania i pewnie nikt nie przeczyta ;p - tak to bywa jak się jest czasem wstawionym ;p - ps - jak widzę że nikt nie czyta to wiem że nikt mnie nie uprzedzi dlatego nie kożystam z opcji edytuj ;p
erix
Cytat
nie wiem czemu od tak piszę - chybam za bardzo "wstawiony" ;p

Masz rację, z takimi bykami ortograficznymi ciężko się czyta...

Cytat
ale banalnie da się napisać dużo lepszy automat który w zasadzie by obserwował aukcję i w odpowiednim momencie dopiero sie próbował wstrzelić - dodatkowo można otworzyć taki automat wielopotokowo (nie sprawdzałem jeszcze podbić więc nie wiem czy można podbić samego siebie bo jeśli można to trochu "kiszka" bo trzeba minimalizować czas ^^)

Cytat
i skoro można kożystać z automatów podbijających dostępnych na serwisie to jak się ma moralność i prawo urzycia własnego automatu??

Ale w jakim serwisie? Czy w serwisie aukcyjnym, czy w podbijaniu...?

Cytat
sorki za te rozważania i pewnie nikt nie przeczyta ;p - tak to bywa jak się jest czasem wstawionym ;p

Przyznam, ciężko Cię zrozumieć... Przynajmniej mi.
ayeo
Może to rozwieje część Twoich wątpliwości, ale automat na podbij.pl działa na poziomie php. Jeżeli czas się skończył to zobacz kto ma automat na tę aukcję i podbij. Można się zastanawiać czy jest fair fakt, że jeśli 5 osób ma automat to przebijają się nawzajem, a automat o tym z góry wie....

Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.