Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Pomocy przy instalacji JOomla
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Michalo1994
Zainstalowalem Joomle i jak wlaczam to takie cos pisze
Kod
Warning: require_once(/home/accounts_m/michalo1994/public_html/includes/phpmailer/class.phpmailer.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/accounts_m/michalo1994/public_html/includes/joomla.php on line 75
Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/accounts_m/michalo1994/public_html/includes/phpmailer/class.phpmailer.php' (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/accounts_m/michalo1994/public_html/includes/joomla.php on line 75

Co mam zrobic??
mike
Cytat(Michalo1994 @ 4.03.2009, 13:27:26 ) *
Co mam zrobic??
Siąść i płakać tongue.gif
Sprawdź czy szukane pliki są w na swoim miejscu.
Michalo1994
Tak sa;(( i co?? Moze mi ktos zainstaluje joomle, bo ja juz w tym od rana siedziel;/;'
Spawnm
taa już wszyscy siadają i ci instalują ;]
piotrooo89
rzucę Ci następującym pojęciem, co z nim zrobisz Twoja sprawa: chmod'y
dr_bonzo
@piotrooo89 - a gdzie widzisz tam blad braku uprawnien do pliku?
piotrooo89
Cytat(dr_bonzo @ 4.03.2009, 14:44:50 ) *
@piotrooo89 - a gdzie widzisz tam blad braku uprawnien do pliku?

nie może zaincludować pliku. czytając treść błędu doszedłem do wniosku że nie ma prawidłowych uprawnień katalogi bądź pliki.
dr_bonzo
NO ciekawe gdzie
Cytat
No such file or directory
piotrooo89
tak się składa że instalowałem dżambla i miałem ten sam błąd, po zmianie chmodów hula. smile.gif
dr_bonzo
No chyba ze tak, bo z samej tresci bledu to nie wynika. Joomla sciaga sobie ten pakiet i nie moze go zapisac na serwerze a potem proboje go odczytac, czy jak? I tak dziwne smile.gif
piotrooo89
no dziwne dziwne, ja wgrywałem pliki chyba z 3 razy. pierw też myślałem że nie ma plików, polecam to sprawdzić w pierwszej kolejności autorowi, ale problem dalej się pojawiał. nadałem chmody i zaczął ze mną "gadać" smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.