Witam.
Czy miał ktoś jakieś doświadczenie z podłączaniem kamery IP z videoserverem do sieci?
Chodzi mi o taką kamerę, jestem nią zainteresowany i przed zakupem chciałbym znać parę szczegółów : http://www.kamery.pl/produkty/kamery_ip/me...oc-gv-ipcam.htm
Zaznaczam, że nigdy wcześniej nie miałem styczności ze streamingiem obrazu. Prosiłbym więc o nakierowanie na temat...
Chciałbym podłączyć ją za pośrednictwem routera do sieci Internet, a następnie umieścić streaming video "na żywo", na ogólnodostępnej stronie Internetowej, za pomocą obiektu Windows Media Player.
Interesuje mnie format 320x240 w AVI.
Czy jest w ogóle taka możliwość?
I jeszcze dwie sprawy:
- Jak liczy się ilość przesyłanych danych? Chodzi o to, że mając daną ilość kilobitów "wysyłania" na łączu, chciałbym wiedzieć ile osób jednocześnie może być podłączonych.
- W jaki sposób mogę ograniczyć czas oglądania video "na żywo" np.: do 10 min.? Ograniczenie takie byłoby mi potrzebne dla każdej podłączonej osoby osobno.
I od razu powiem, że nie oczekuję gotowego rozwiązania, tylko naprowadzenia na odpowiedni temat, bo nawet nie wiem gdzie takich informacji szukać.