Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Problem z Symfony na hostingu
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Lino
Witam

Po skonfigurowaniu Symfony na localhoscie wszystko działa pięknie i ślicznie. Problem pojawia się gdy chcę przenieść projekt na serwer www. Przenoszę najprostszy projekt z możliwych, który ma wyświetlić tylko stronę, którą zapewne każdy zna - "symfony project created..." i pare plików graficznych..
Mój problem jest taki, że na serwerze www zamiast tej strony pojawia sie pusta strona bez żadnych komunikatow.. próbowałem na rózne sposoby..od 'zamrażania' projektu po podawanie sciezek do bibliotek itp
Co ciekawe gdy zmienię w pliku index.php w katalogu public_html linię:

Kod
$configuration = ProjectConfiguration::getApplicationConfiguration('frontend', 'prod', false);

na
Kod
$configuration = ProjectConfiguration::getApplicationConfiguration('frontend', 'dev', false);

lub
Kod
$configuration = ProjectConfiguration::getApplicationConfiguration('frontend', false, false);

to strona sie pojawia ale bez plików graficznych ;/

Mam konto na hekko.pl. Może ktoś konfigurował symfony na tym hostingu i mógł by mi pomóc :-(?
Lonas
Sprawdz logi SF prawdopodobnie musisz nadać prawa 777 na katalogi cache, log
Lino
Problem rozwiazany. Dzięki Lonas za dobre chęci.. tongue.gif
Mikz
Szkoda że nie podałeś rozwiązania smile.gif
Prawdopodobnie było nim wyczyszczenie cache'a (został cache front-controllera produkcyjnego) i wrzucenie do weba katalogu sf "na sztywno" :].
Lino
Cytat(Mikz @ 18.03.2009, 15:16:04 ) *
Szkoda że nie podałeś rozwiązania smile.gif
Prawdopodobnie było nim wyczyszczenie cache'a (został cache front-controllera produkcyjnego) i wrzucenie do weba katalogu sf "na sztywno" :].

Tak jest. Symlinka nie robiłem więc wrzuciłem katalog sf "na sztywno". Natomiast białe strony były powodem nie wyczyszczenia katalogu cache :-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.