Anonim$$
18.03.2009, 18:11:06
Cześć. Mam zrobioną stronę w HTML, lecz kiedy wrzucę ją na serwer ( obojętnie jaki ), to kiedy jakiś user wejdzie i weźmie prawy oraz "Pokaż źródło strony", to pokaże mu się kod nad którym pracowałem, i może go skopiować. Jak zrobić, aby tego nie było widać, hm?
Mephistofeles
18.03.2009, 18:19:56
Ukrywanie kodu strony to walka z wiatrakami - zawsze znajdzie się sposób na skopiowanie. Na mój gust nic nie rób. Dopóki nie ma zabezpieczeń, to nikt normalny nawet nie pomyśli o kopiowaniu

. Nie ma łamania zabezpieczeń bez nich samych...
tenior
18.03.2009, 18:20:13
Nie dasz rady tego ukryć, co innego skrypty php, java skrypt też widać ponieważ twój komputer musi je odczytać i odpowiednio zinterpretować, skypt php wykonywany jest na serwerze.
Anonim$$
18.03.2009, 19:57:12
A można z HTML przekonwertować do PHP?
zelu
18.03.2009, 20:05:34
Zasada jest prosta

Nie da sie ukryc czegos co ma byc widoczne. Twoja przegladarka musi dostac "oficjalny" (czyt. widoczny dla wszystkich) kod strony, zeby moc ja wyswietlic na Twoim kompie.
PHP jest przetwarzane na serwerze, a pozniej zwracany jest kod HTML (lub wstawiany w elemenyty HTML), takze tez nie da sie ukryc danych.
Teoretycznie tresc (np tresc artykulow) mozesz wyswietlac przy pomocy JS... ale HTMLa nie ukryjesz
Pzdr
stirith
18.03.2009, 20:06:31
Ale i tak w efekcie chyba coś chcesz wyświetlić na stronie = HTML....są jakieś generatory które usuwają spacje, dodaję śmieci...ale po co...żaden onet czy google swojego kodu html i js nie ukrywa...
Asmox
18.03.2009, 20:06:54
Nie, ale możesz zamienić cały kod HTML na bezsensowne znaczki. Na przykład każdy znak zamieniasz na jego kolejny w kolejce. Umożliwia to program HTML Cipher. Może ci zakodować całą stroną na coś takiego, a podczas ładowania strony zamieni on wszystko z powrotem na normalny kod, mimo że w źródle będzie jakieś niewiadomo co.
Anonim$$
18.03.2009, 20:28:30
Asmox, jest ten program możliwy do pobrania na internecie, legalnie?
Znalazłem ten program, wszystko działa, dzięki Asmox za pomoc, /klozet.
zelu
18.03.2009, 20:45:35
A ja używając firebuga i tak widze caly kod strony jak na dloni

Łącznie ze wszystkimi znacznikami HTML

Tak jak napisałem wcześniej... nie ukryjesz rzeczy, ktore maja byc wyswietlone

Pzdr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.