Okowkiju
19.03.2009, 13:08:17
Dzień dobry,
problem mam. Otóż mam mikrofon, serwer i na tym serwerze stronę w php. Potrzebuję nagrać próbkę dźwięku (44100 Hz, mono) w ten sposób, żeby cała procedura nagrywania wymagała dwóch kliknięć myszą: kilk->nagrywanie audio->klik->zapis pliku na serwer. Niestety o co bym gugla nie pytał to za każdym razem chce mi wcisnąć oprogramowanie za 300 dolarów albo namówić na nagrywanie jakichś streamów z winampa. Gdzie można znaleźć informacje na temat nagrywania plików audio w sposób opisany wyżej lub podobny? Da się to w ogóle w PHPie ogarnąć czy muszę w jakiejś javie zacząć dłubać?
I kto wymyślił ograniczenie do minimum 4 liter w słowie w szukajce forumowej?
erix
19.03.2009, 23:03:25
A mikrofon podłączony do serwera, czy jak...? Bo jakoś nie mogę wywnioskować, co chcesz zrobić...
bregovic
20.03.2009, 00:11:55
Jeśli chodzi ci o to żeby twoja strona mogła nagrać plik dźwiękowy od użytkownika i zapisać go na serwerze, to beż flasha się nie obejdzie, AFAIK.
Okowkiju
20.03.2009, 13:23:15
@erix:
Użytkownik loguje się z zewnątrz i ma wysłać próbkę dźwięku. W tej chwili musi na swoim sprzęcie się nagrać nie zapominając o odpowiednich ustawieniach nagrywania, zapisać plik i dopiero wysłac na serwer. Chodzi o to, żeby całą tą procedurę zautomatyzować i maksymalnie użytkownikowi uprościć.
@bregovic:
Ok, dzięki. W takim razie idę sobie guglać dalej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.