Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Newsy - pisze na środku ;/
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Baton93
1.Mam problem pociąłem szablon i zawsze przy pisaniu czegoś w miejscu gdzie ma być news pisze mi wszystko na środku... tak to wygląda:

2. Jak zrobić aby przy pisaniu długich newsów podwajała się tylko ta część: (tak mam ją osobno wyciętą)
wNogachSpisz
Czesc, pytanie czy w newsie beda znaczniki HTML, bo jesli tak to drugie pytanie, czy w tej czesci chcesz zachowac te znaczniki, bo jesli tak to bierzesz substr, a potem regexem szukasz otwartych znacznikow, zeby nie bylo sytuacji gdzie przytniesz tekst pomiedzy znacznikami np,. pogrubienia i pogrubi ci sie reszta strony, pozdr
Pride
Ad. 1:
  1. vertical-align: top;

Ad. 2:
Może po prostu powtarzanie tła?
  1. background-image: url(obrzek.png);
  2. background-repeat: repeat-y
Baton93
Ale gdzie to powklejać hehe bo dopiero zaczynam...
jinchuriki
W pliku style.css. smile.gif
Baton93
Cytat(jinchuriki @ 28.03.2009, 12:26:31 ) *
W pliku style.css. smile.gif

Niemam takiego pliku tongue.gif
Spawnm
to zrób albo
w sekcji <head> daj
<style>
//tutaj css
</style>

a najlepiej to sięgnij po kurs bo brak ci podstawowej wiedzy.
danny6
Zapewne do tworzenia strony używasz tabel. Jest to niezgodne ze standardami w3c, ale rozumiem, że się uczysz.
Jeśli chcesz aby tekst był u góry to albo nie określaj stałej wysokości tabeli albo dodaj do znacznika <td> następujące polecenie

1. valign="top"

czyli całość będzie wyglądać tak:

1. <td valign="top">

I moja dobra rada, to zacznij uczyc się css bo bez tego ani rusz.
Baton93
Ok, Z tym że pisze po środku sobie poradziłem tak jak pisał danny6. Ale dzięki wszystkim za pomoc smile.gif

Teraz powiedzcie jak zrobić pkt.2
danny6
Najlepiej to podaj kod swojej strony, wtedy będzie wygodniej.
Baton93
Danny napisz do mnie na gg 7152552 smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.