Witam,
W symfony 1.0 (konkretnie 1.0.20 w moim przypadku) można w generatorze admina tworzyć swoje własne partiale.
W książce jest napisane, że muszę je potem sam obsłużyć w akcji, ale zauważyłem że jeśli nazwę partial tak samo jak kolumnę czyli np. mam kolumnę w bazie o nazwie status i utworzę partiala o nazwie _status to nie muszę obsługiwać tego pola ręcznie - zostanie ono obsłużone przez domyślną akcję.
I wszystko byłoby fajnie, ale podobnie jest z filtrami na stronie. Jeśli chce mieć działający filtr z niestandardowymi opcjami to muszę utworzyć partial o nazwię _status, wtedy symfony zajmie się resztą.
Mój problem jest taki, że nie mogę mieć dwóch partiali o tej samej nazwie (jednego do filtra a drugiego do edycji pola) - czy jest jakaś opcja aby to obejść. Chciałbym uniknąć pisania akcji samodzielnie, bo takich pól "niestandardowych" mam wiele.
Jeśli to coś pomoże, to są to pola w bazie int a ja chcę aby i w filtrze i podczas edycji wyświetlał się select z zdefiniowanymi przeze mnie statusami typu przyjęte do realizacji/ w trakcie realizacji/ zrealizowane, zamiast domyślnego inputa.
Może da się to jakoś inaczej prosto zrobić?