Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Import Bazy Danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Kureks
Witam, zrobiłem kopie bazy danych z serwera A. I chciałbym wrzucić ją na serwer B (Wszystko robione Programem Zewnetrznym, tj. Mysql Administrator)

Przy Importowaniu, Wyskakuje błąd o treści:

Cytat
The MySQL Server returned this Error:
MySQL Error Nr.1142-DROP command denied to user
'etsm2_1'@'85.128.195.82' for table 'phpbb_acl_groups' - check your
database quota

Serwery są na hostingu Nazwa.pl, Więc napisałem do Ich `Specjalistów`.
Powiedzieli żebym zwiększył rozmiar bazy do 500mb. Więc zwiększyłem, Jednak to nie pomogło.
Już nie wiem co zrobić, Nazwa.pl nie pomaga...
Czy ktoś wie od czego to zależy ? I jak to zrobić ?

Z góry dziękuje za pomoc. I pozdrawiam
Kureks
Kureks
Jestem Administratorem Serwera... Loguje się bezpośrednio na roota. Więc to chyba jednak nie problem tego? A jeżeli tego, to Jak mogę to zmienić, Skoro szanowana Firma Nazwa.pl... " Nie ingeruje w serwery klientów " ?
kantek
Zobacz sobie granty:
show grants for etsm2_1@85.128.195.82 (zakładam że tu przenosisz)

i co masz na twojej nowej bazie questionmark.gif

Możesz również sprawdzić czy kopia z serwera A jest ok - na twoim serwerze lokalnym jeżeli masz taką możliwość
(wampie, xampie, krasnalu, lampie czy co tam masz smile.gif tu przecież masz pełne prawa do *.* [wszystkie bazy]).

Jeżeli z kopią jest ok to niestety musisz męczyć adminów nazwy bo coś z twoimi prawami jest 'nie ok'.

Pozdrawiam
Kureks
Cytat
show grants for etsm2_1@85.128.195.82 (zakładam że tu przenosisz)

Możesz mi powiedzieć, jak to zrobić? Niestety, w sprawach mysql, jestem laikiem. [Zapewne to głupie pytanie]

No właśnie tutaj pojawia się problem, bo Oni dalej upierają się przy zasadzie "Nie ingerujemy w serwery klientów". Więc z Nimi nie idzie się dogadać. Czyli że nici z tego wszystkiego będą ?
Kureks
Cytat
GRANT USAGE ON *.* TO 'etsm2_1'@'%' IDENTIFIED BY PASSWORD 'Hash' WITH MAX_QUERIES_PER_HOUR 200000 MAX_CONNECTIONS_PER_HOUR 15000

i...

Cytat
GRANT ALL PRIVILEGES ON `etsm2\_1`.* TO 'etsm2_1'@'%'

To chyba są wszystkie prawa? Więc, w czym problem ?
kantek
Z prawami chyba jest ok. Możesz jeszcze zrobić test create table a potem ją drop.

Jeśli jest ok to sprawdź jeszcze ten zrzut bazy u siebie na serwie czy bez problemu możesz go załadować
(różnie to bywa), a jak nie możesz (np. klient nie zezwala, itp.) to spróbuj ponownie utworzyć kopie bazy.

Podejrzewam, że tu mały błąd się wkradł:
GRANT ALL PRIVILEGES ON `etsm2\_1`.* TO 'etsm2_1'@'%' - ten \

Pozdrawiam
Kureks
No, Własnię da się dodać tabele, a poźniej zrobić Drop'a.
Pozostają jakies inne wyjscia ?
Kureks
Backup bazy danych, Jest dobry.
Zauważyłem pewną rzecz...
Cytat
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/local/phpmyadmin/mysql5/export.php:187) in /usr/local/phpmyadmin/mysql5/libraries/ob.lib.php on line 64

Header(), może być wywołany zanim zostanie wysłany jakikolwiek tekst do przeglądarki..
Tekst, Lub jakaś zmienna, musi być wysłana wcześniej ;x
Mniejsza z Tym, nie do końca to rozumiem. W każdym bądź razie.

Myślę, że dało by się to zrobić funkcją ob_start
No ale...
Cytat
... /usr/local/phpmyadmin/mysql5/export.php:187

Nie posiadam dostępu, do tamtego katalogu .. i co teraz ?
Kureks
Backup uwzględnia to właśnie...
Jeżeli jest tabela, to usunie. Jeżeli nie ma, pozostawi w spokoju.

Tabele się nie dublują, One w ogolę nie chcą się dodać.

__
skorzystałem ze skryptu Php - Bigdump
Niestety..
Cytat
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by ...

Tabele się dodają, do pewnego momentu. Zatrzymuje się na phpbb_logs bodajże... Zaraz zrobię edita, i pokaże cały błąd.

Edit:
Cytat
BigDump: Staggered MySQL Dump Importer ver. 0.21b
Processing file: etsmods.sql
Starting at the line: 21001
Error at the line 22521: parent.document.title = 'sql.etsmods.nazwa.pl / sql.etsmods.nazwa.pl / etsmods / phpbb_privmsgs | phpMyAdmin 2.10.3';
Query:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/local/phpmyadmin/mysql5/export.php:187) in /usr/local/phpmyadmin/mysql5/libraries/ob.lib.php on line 64

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/local/phpmyadmin/mysql5/export.php:187) in /usr/local/phpmyadmin/mysql5/libraries/header_http.inc.php on line 13

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/local/phpmyadmin/mysql5/export.php:187) in /usr/local/phpmyadmin/mysql5/libraries/header_http.inc.php on line 14

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/local/phpmyadmin/mysql5/export.php:187) in /usr/local/phpmyadmin/mysql5/libraries/header_http.inc.php on line 15

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/local/phpmyadmin/mysql5/export.php:187) in /usr/local/phpmyadmin/mysql5/libraries/header_http.inc.php on line 16

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/local/phpmyadmin/mysql5/export.php:187) in /usr/local/phpmyadmin/mysql5/libraries/header_http.inc.php on line 19

Czasem doda się więcej tabel, Czasem mniej ... ;<

__
Edit:
Proszę o Zamknięcie/Usunięcie Poradziłem sobie ręcznie (tzn. Ręcznie przenosiłem tabele)
Wszystkim bardzo dziękuje za pomoc! smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.