Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: modelowanie baz danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
gemini2201
Witam,
Poszukuje jakiegos oprogramowania do modelowania baz danych (najchetniej freeware lub jakies niezbyt drogie)
Przez dluzszy czas uzywalem claya, aczkolwiek obecny projekt zrobil sie dosc zlozony (ma juz 65 tabel z cala masa relacji pomiedzy nimi, a to jeszcze nie koniec) w zwiazku z czym wszystko strasznie nieprzejrzyste sie zrobilo. (albo ja nie potrafie sensownie tabelek ulozyc, pomimo tego ze ukladanie zajmuje mi i tak sporo czasu)
Testowalem Mysql Workbench, ale strasznie powolny jest... Ale ma fajne opcje ktorych mi brakuje w clayu "zwijanie tabel" do samej nazwy, pomniejszanie widoku, mapka diagramu, mozliwosc wybrania tabeli z listy i przejscia do niej zamiast szukania na diagramie.

Innymi slowy czy znacie moze edytor w stylu Mysql Workbench, ale dzialajacy z jakas sensowna szybkoscia??
(Nie musi miec szczegolnego wsparcia dla Mysql w postaci triggerow, itp. bo projekt jest w symfony pisany)
vokiel
A testowałeś takie coś jak DBDesigner?
gemini2201
Przetestowalem, pomimo tego ze jest to starsza wersja WorkBencha dziala duuuzo szybciej, ale niestety chyba z vista sie nie lubi :/
Nie udalo mi sie polaczyc z baza danych, "table editor" po kilku sekundach przestaje reagowac na klikniecia myszki (tylko z klawiatury dziala) i zaczyna mrugac okienko sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.