Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]Zmiana hasła użytkownika z tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
thekoks
Mam problem nie wiem jak zrobić możliwość zmiany hasła danego użytkownika z tabeli
tabela wygląda tak "id, login, password, email, gg, www" może ktoś ma już gotowy skrypt winksmiley.jpg
wookieb
A to potrzebne są całe gotowe skrypty do wykonaniu JEDNEGO zapytania na bazie danych??
http://www.google.pl/search?hl=pl&lr=&...ate&spell=1
thekoks
nie mówię o całym skrypcie winksmiley.jpg
bazyliszek83
Najlepiej użyj do tego adresu email usera.
Na adres usera możesz wysłać link do skryptu resetującego hasło i gdzie będzie można ustalić nowe hasło.

Co do gotowych rozwiązań, to chyba nie ma za bardzo sensu, zakładając ze masz już zrobione całe logowanie.
thekoks
logowanie i rejestracje mam już kompletną tylko przypomnienie hasła i zmiana hasła
a masz jakiś gotowy kod albo przykład winksmiley.jpg był bym wdzięczny
piotrooo89
przypomnienie. gościu podaje swojego maila Ty sprawdzasz w bazie czy masz taki adres jak masz wysyłasz maila z hasłem, jak nie ma pokazujesz error ze błędny adres email.

zmiana hasła. jeśli ktoś jest zalogowany podaje stare hasło i 2 nowe (drugie to powtórzenie). sprawdzasz userka czy stare hasło zgadza się z hasłem z bazy po czym jeśli jest OK to podmieniasz stare nowym.

i śluz. błysk ciupagi i już jest gotowe.
Bobek1910
ale chcesz, abys to ty zmieniał hasło, czy użytkownik?
thekoks
dokładnie tak jak mówisz piotrooo89 o to mi chodzi smile.gif
Bobek1910
thekoks ale to już musisz sobie sam napisać smile.gif
piotrooo89
Cytat(thekoks @ 23.04.2009, 11:47:57 ) *
dokładnie tak jak mówisz piotrooo89 o to mi chodzi smile.gif

no to w czym problem. pare if'ów, obsługa polecenia mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i funkcje operujące na bazie danych SELECT i UPDATE.
thekoks
nie znam za dobrze php a mysql tym bardziej sad.gif
piotrooo89
Cytat(thekoks @ 23.04.2009, 11:51:53 ) *
nie znam za dobrze php a mysql tym bardziej sad.gif

to masz 2 wyjścia:
1: siadasz i czytasz o funkcjach.
2: lub zamieszczasz ogłoszenie w Giełda ofert i podajesz składasz zlecenie aby ktoś zrobił to za Ciebie.

ps. najłatwiej jest powiedzieć nie umiem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.