Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Praca] Programista PHP
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
Merdian
Szukamy do pracy osób z bardzo dobrą znajomością PHP oraz technologii internetowych.

Wymagamy
bardzo dobra znajomość PHP poparta doświadczeniem,
bardzo dobra znajomość technologii internetowych (XHTML, CSS, JavaScript)
bardzo dobra znajomość MySQL
znajomość SQL i zagadnień związanych z relacyjnymi bazami danych

Dodatkowe atuty
znajomość XML i XSLT
znajomość rozwiązań Open Source
znajomość AJAX

Oferujemy
dużą odpowiedzialność i samodzielność w prowadzonych działaniach
motywacyjny system wynagrodzeń.

Szukamy osób doświadczonych, rzetelnych i terminowych.

Zainteresowanych prosimy o wysłanie CV na adres merdian.technology@gmail.com
Prosimy o podanie kilku przykładowych realizacji

Informujemy, że skontaktujemy się tylko z wybranymi osobami.
cornholio
Persona X kryjąca się pod podanym adresem email (merdian.technology@gmail.com) jakoś ma dziwną zdolność do niepodpisywania swoich postów i emaili. W google też ciężko o jakieś informacje na temat merdian technology. Radzę uważać nim cokolwiek się zrobi dla tego fantomasa!
Merdian
Wszelkie niezbędne informacje udzielane są podczas rozmów.

Pozdrawiam
cornholio
Nieprawda, ale mniejsza z tym. Przekona się o tym każdy kto poprosi merdian.technology o jakiekolwiek szczegółowe dane jak np nazwa firmy czy adres. Po prostu ostrzegam - jeśli ktoś chciałby podjąć współpracę proszę już w pierwszy mailu zapytać o jakiekolwiek dane, a otrzymane dla pewności sprawdzić.
Merdian
Nie odpisałem Panu na maila, ponieważ znalazłem wcześniej wykonawcę. Jeżeli ma Pan dalej jakieś wątpliwości zapraszam do kontaktu.

Proszę nie sugerować że jestem oszustem, ponieważ pracuje dla nas już kilka osób z tego forum.

Pozdrawiam
to_ja2
UWaga- merdian.technology@gmail.com ( Meridan) to oszust!!!!

Nie ma zarejestrowanej firmy.
Bierze zaliczki w wysokości kliku tysięcy zł, za wykonanie serwisów po czym nie wykonuje serwisu i zaliczki nie zwraca.
skowron-line
Cytat(to_ja2 @ 19.05.2009, 20:44:33 ) *
Nie ma zarejestrowanej firmy.
Bierze zaliczki za wykonanie serwisów po czym nie wykonuje serwisu i zaliczki nie zwraca.

A masz na to jakies dowody questionmark.gif
to_ja2
Za kilka dni podam tutaj link do strony na ktrórej bedzie wszystko opisane, łącznie z kopiami podpisanej umowy ( podpisał jako osoba prywatna bo podał ze nie ma zarejestrowanej firmy) , korespondecji, oraz informacji z działań policji i prokuratury bo obecnie zgłoszene zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa z Art. 286 §1 k.k.
highlander82
I jak będzie z tym linkiem?
pgrzelka
na link czekamy dalej...

odnośnie pana meridian to nie płaci za zlecenia...
podpinałem mu szablon pod dostarczony skrypt, zlecenie wykonane w niecałe 8 godzin,
następnie meridian odezwał się dopiero po ok 10 dniach, i powiedział że nieaktualne...
fakt, mój błąd, powinienem wziąć zaliczkę
to_ja2
Linku obecie nie ma, bo progamista który pracował dla Meriden zwrocił mi zaliczkę.

Meriden pobrał zaliczke w wysokosci 4200 PLN na wykonanie serwisu.

jednak okazało sie ze tzw. Meriden podaje się za inną osobę i nie jest tą osobą jaką podaje że jest. Nie jest to osoba która podpisuje umowę.

Meriden podpisał umowę, a okazało się na końcu że umowe podpisał programista którego on znalazł do wykonywania serwisu.

Wygląda na to ze tzw. Meriden szuka zlecen, pożniej szuka do tego programistów i programiści podpisują umowy- jednak Meriden nie wspomina o tym ani słowa i podaje się za kogoś innego wczasie całej korespondecji robać wrazenie ze to on podpisuje umowe.
W razie problemów delikatnie rzecz biorąc " wypina sie na wszystko" , bo przeciez nie on podpisał umowe i nie on na niej jest- tylko ze dowiadujemy sie o tym fakcie juz po czasie.

Więc na umowie był podpis programisty i jego dane, i aby uniknac zawiadomienie o wyłudzenie i sprawy, on zwrócił mi pieniądze. NAtomist nie wiem czy nie zgłosił on sprawy na policje i co zrobił dalej w tym temacie.
tomasz.szklański
Cytat(to_ja2 @ 18.06.2009, 18:42:51 ) *
jednak okazało sie ze tzw. Meriden podaje się za inną osobę i nie jest tą osobą jaką podaje że jest. Nie jest to osoba która podpisuje umowę.

Z tego co pisze kolega, to jest sprawa karna wobec tej osoby, która wyłudziła tę kwotę. Pozew może zarówno złożyć ta osoba, od której wyłudzone zostały pieniądze, jak i programista, który poniósł faktyczną szkodę. W obu przypadkach działał celowo na szkodę tych osób. Najlepiej kierować takie sprawy do prokuratury, bo jeśli proukurator umorzy śledztwo to zawsze można wejść na drogę cywilną, a i tak państwo płaci za proces. A jeśli prokurator dopnie swego (a jeśli sam nie umorzy sprawy, to będzie się starał dopiąć), to poza odszkodowaniem dostaje się jeszcze wyrok w zawieszeniu przeważnie 2 na 5 i to już choćby w aktach zostaje.

Chętnie dowiem się jak się sprawa rozwinie, bo tutaj widzę już 4 osoby mają problem z tą osobą, a akurat piszę pracę magisterską o przestępstwach przez internet, więc nie ukrywam, że przydałby mi się taki case study smile.gif
m-naw
Mam nadzieje, ze jezeli ten czlowiek jest winny, powinni mu dac taka kare pieniezna, ze sie nie wyplaci i odechce mu sie posrednictwa! Oby sprawa zakonczyla sie pomyslnie dla poszkodowanych!
jekert
Również mam niemiłe doświadczenia z tym człowiekiem. Wziął zaliczkę, coś tam podłubał przy stronie (albo ktoś wynajęty przez niego) i słuch po nim zaginął. Cóż można zrobić. Dokumenty przygotowane, zawiadomienie do prokuratury złożę niebawem.

Szukam więcej danych na jego temat. Proszę o kontakt wszystkich, którzy mieli z nim styczność.
pgrzelka
Cytat
Szukam więcej danych na jego temat.

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=si...mp;aq=f&oq=

serwer na którym była strona którą zamiast mnie zrobił ktoś inny
htr
Ma ktoś jakieś dane osobnika spod maila merdian.technology@gmail.com?
sabat24
Ja złożyłem sprawę do prokuratury już. Obecnie czekam tylko na przekazanie sprawy z prokuratury rejonowej z mojego miasta do prokuratury w Kędzierzynie Koźlu, gdyż jak się dowiedziałem, to ona będzie prowadziła sprawę. W zasadzie jeśli ktoś ma podobny problem, wystarczy zgłosić się do prokuratury i zgłosić wyłudzenie. Wystarczą zwykłe rozmowy z gg oraz e-maile, ponieważ na wniosek prokuratury, policja będzie zabezpieczała wszelkie ślady, a jak się dowiedziałem bezpośrednio od przedstawiciela z GG, zachowują oni wszelkie potrzebne informacje na dość długi czas. Jeśli jest jakaś umowa, to pomaga trochę, ale nie jest ona niezbędna, ponieważ umowa ustna (a za taką się uważa wszelkie ustalenia przez komunikatory oraz ogólnie Internet), jest wiążąca w polskim prawie.
wookieb
Cytat(sabat24 @ 12.08.2009, 14:57:58 ) *
a jak się dowiedziałem bezpośrednio od przedstawiciela z GG, zachowują oni wszelkie potrzebne informacje na dość długi czas.

Nienawidzę takich sytuacji gdy wszystko co piszesz i cokolwiek zostawia ślad, który można wykorzystać przeciwko tobie.. To jest chora "prywatność" XXI wieku, na którą niestety nie mamy wpływu (wszelkie połączenie telefoniczne też są rejestrowane)
W Skype też tak jest? Wydaje mi się, że nie.

Wracając do tematu. Proszę daj informacje jaki jest ostateczny wynik postępowania.
rzymek01
Cytat(wookieb @ 12.08.2009, 15:12:56 ) *
Nienawidzę takich sytuacji gdy wszystko co piszesz i cokolwiek zostawia ślad, który można wykorzystać przeciwko tobie.. To jest chora "prywatność" XXI wieku, na którą niestety nie mamy wpływy

zgadza się, ale na szczęście istnieją jeszcze komunikatory "bez podsłuchów", TOR ( smile.gif ), czy chociażby szyfrowana rozmowa w hamachi

BTW napisz EMaila gdzieś do USA o treści bomb, bomb, bomb to za 5minut będzie u Ciebie FBI haha.gif
Cypherq
O_o'

To jest potężna wskazówka dla mnie, nie wiedziałem, że ustalenia mejlowe i komunikatorowe są wiążące, słyszałem o umowie ustnej, ale przez komunikator czy email, wow smile.gif

Dzięki za to nieco przypadkowe info!
jekert
Na tę chwilę sprawa wygląda tak:

- Pan Merdian jest poszukiwany listem gończym,
- z mojej strony ma sprawę w sądzie,
- do tego uzyskałem nakaz zapłaty, który wylądował w firmie windykacyjnej.

Generalnie ma przekichane. Ale sam chciał...
mr__y
Cytat(Cypherq @ 12.08.2009, 14:57:01 ) *
O_o'

To jest potężna wskazówka dla mnie, nie wiedziałem, że ustalenia mejlowe i komunikatorowe są wiążące, słyszałem o umowie ustnej, ale przez komunikator czy email, wow smile.gif

Dzięki za to nieco przypadkowe info!

Poza przypadkami gdy ustawa narzuca jakąś formę ("...musi być zawarta w formie xxx pod rygorem nieważności...") KAŻDA forma jest wiążąca, czy to pisemna, ustna, poprzez komunikator czy choćby znaki dymne smile.gif Oczywiście umowę zawartą w formie pisemnej będzie nieco łatwiej udowodnić przed sądem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.