Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]WAMP problem.....
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
marecki33
Zainstalowałem Wamp 2.uruchomilem i dzialał.
Po kilku dniach uruchamiam, jest OnLine, klikam w menu phpMyadmin, lub LocalHost, i nic. otwiera się okno przeglądarki że połączenie nie możliwe.
athei
Upewnij się że usługi apache, mysql są uruchomione. Start/uruchom/services.msc
Po uruchomieniu Wampa usługi wampapache i wampmysql powinny mieć status Uruchomiony.
Jeśli nie to kliknij w trayu na ikonę Wampa, wybierz apache, mysql i usuń/zainstaluj usługę.
marecki33
Odinstalowałem i zainstalowałem uslugi od nowa. To samo zrobiłem z całym Wampem.
Pytanie : gdzie widać że usługi te mają status uruchomiony?
i pliku service.msc na całym dysku nie ma.

a, i jak wznawiam uruchomienie apache, to wyskakuje :

"Could not execute menu item (internal error)
[exception]Could not perform service action:
Nie można uruchomić określonej uslugi,ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia"
athei
services.msc, już poprawiłem. W wampie jak wejdziesz w zakładkę apache albo mysql to też powinno być napisane czy usługa działa czy nie. Jeśli z panelu wampa nie możesz usunąć usług to start/uruchom/cmd i wpisz sc delete wampapache i sc delete wampmysqld. Później z panelu wampa zainstaluj je. Jeśli dalej będą błędy to poszukaj rozwiązania na forum wampa.
marecki33
tak czytam i kombinuje, ale zauważyłem że w katalogach wampa nie ma apache.exe o ile powinien tam być.
Póki co zainstalowałem webserwa i chula. Dzięki za pomoc
-kwiatek-
Wyłącz skype. Działa na tym samym porcie co WAMP.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.