1. Zamiast skupiać się nad merytoryczną stroną serwisu szukacie dziecinnych okazji do rywalizacji na dziecinne punkciki.
2. A jak dziecinne punkciki nic nie dają, to dostawmy kolejne punkciki. Za dawanie punkcików innym. Dziecinada.
3. Punkty pomógł ogłupiają użytkowników. Mogę Wam podać setki wątków w których ułomni, użyszkdnicy rozdają takie za samo odezwanie się w wątku. I wychodzi wątek, który nie ma rozwiązania a w którym 10 osób dostało pomógł.
4. Nawet nie zdajesz sobie sprawy, że te punkty to często cel sam w sobie, który ludzie chcą osiągnąć odpowiadając komuś. Jak tylko zostały wprowadzone to moderatorzy dostawali kilka raportów dziennie od ludzi, którzy "chcieli przyznania punktu bo ktoś im nie kliknął" 10 min. po odpowiedzi.
5. Punkty za klikanie pomógł to jeszcze większe pogłębienie tej głupoty.
6. Co one mają niby oznaczać? Na pewno nie to, że jak ktoś ma ich mało to znaczy że nie klika. Weźmy mój przypadek. Mam 7264 postów i pewnie miałbym z 10 takich punkcików. Dlaczego? Bo ja nie zadaję pytań na tym forum. A głupia statystyka pokaże, że nie doceniam pomocy, choć sam dostałem już 263 punkty pomógł (i drugie tyle z wczesnych okresów kiedy forum stało na phpBB).
7. To nie jest forum dla dziewczynek o pokemonach. Zajmijcie się budowaniem bazy merytorycznej tego serwisu a nie punkcikami.
Cytat(nieraczek @ 7.05.2009, 06:38:56 )

Tu
~nieraczek wystąpił w roli tępego bachora. Przyszedł a skargę bo mu ktoś punkcika nie dał.
Otóż
~nieraczek, spójrz na to inaczej.
~uczaj21 zadał pytanie o godzinie pierwszej w nocy i od tamtej pory nie było go na forum.
Ty zaś odpowiedziałeś mu ok. 06:00 i już pół godziny później mało się nie zesrałeś z emocji oczekując punkcika. Nie było punkcika i założyłeś ten wątek.
A zastanawiałeś się czy w ogóle
~uczaj21 czytał to co napisałeś? A może on jest w pracy lub w szkole?