CanoR
7.05.2009, 20:36:01
Mam problem ze zrobieniem dymków w PHP ...
Mianowicie nie wiem jakich funkcji użyć, słyszałem cos o overlib ale nie znalazłem żadnych kursów na ten temat .
PS: Jeszcze cos, czy da sie ukryc zawartosc strony w źródle stworzonym w przeglądarce, jeste jakas funkcja do tego ?
Pozdrawiam
okitoki
7.05.2009, 20:38:56
dobrze słyszałeś, tyle że to nie ma nic wspólnego z PHP, tylko javascript i tam poszukaj na ten temat, a najlepiej na google
Pierwsze pytanie (jak dla mnie) niezrozumiałe. (pewnie tu nie chodzi o PHP tylko JS...)
Drugie pytanie: nigdy go nie ukryjesz całkowicie, możesz go jedynie szyfrować, ale generalnie to bez sensu. (przydaje się tylko w pojedyńczych przypadkach)
CanoR
7.05.2009, 20:45:34
ok może nie jest to PHP ale poszukam ...
a z tym ukrywaniem zawartosci w źródle przeglądarkowym da sie coś zrobić ? przynajmniej niektóre rzeczy ( np. ten Overlib )?
okitoki
7.05.2009, 20:49:30
a co do drugiego, ukryć w tle
czyli nie ma być szyfrowana ale nie widoczna w przeglądarce, chodzi ci o oszukanie wyszukiwarek

da sie to zrobić na warstwach <div style="display: none;"> tresc </div>
na tej zasadzie działa overlib
CanoR
7.05.2009, 20:52:55
a wiec jezeli uzyje Overlib to w przegladarce(źródło) nie bedzie wyswietlac tej funkcji ?
okitoki
7.05.2009, 20:57:01
to nie funkcja tylko CSS, który służy do operowania wyglądem strony, a javascript ma możliwość operowania na CSSie
CanoR
7.05.2009, 21:00:28
okitoki , dzieki za pouczenie ... tu cie zaskocze znam prawie caly CSS i wiem do czego sluzy tyle ze nie znam kompletnie JS dlatego pytam jak to dziala ... ale juz wszystko wiem

//EDIT
THX
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.