Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Foto galeria -> jakie zasoby
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
PawelC
Chcę stworzyć serwis www, z galerią zdjęć których znajdzie się z czasem tam masa, dziennie będzie dodawane po kilkanaście. I Moje pytanie brzmi jakie mogą być średnie wymogi takiego serwisu, w szczególności transfer. Bo zapewne otworzenie zdjęcia 30kb, zeżre mi te 30kb z transferu o ile dobrze myślę.
pyro
Tego od tak nie stwierdzisz. Zależy jaki ruch będzie na stronce, ale na pewno niemały transfer winksmiley.jpg
PawelC
Wiesz to ma być serwis dla jednego miasta które liczy 15K mieszkańców i będę chciał pozycjonować właśnie pod nazwę miasta. Na start mam 10GB transferu.
kwiateusz
jak dobrze kojarze (nigdy sie nie zagłebiałem...) to zarowno wrzucenie jak i otworzenie zdjęcia zeżre 30kb czyli x2 10gb to sadze ze raczej mało jak bedzie czesto odwiedzane jak na duze gallerie to moze lepiej s3 od amazon?
PawelC
No właśnie szukam optymalnego rozwiązania tego problemu, ponieważ zdjęcia będą miały różne wielkości w kb.
lled3
15 tys mieszkancow smile.gif ?

10 gb transferu wystarczy Ci na dluuuugo smile.gif

mam portal w miescie 160 tys mieszkancow i wystarcza miesiecznie 40gb transferu. Dzienne odwiedzony srednio 30 tys/dzien
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.