Mam problem, poszukuje rozwiazania, nie konkretnych skryptow.
pisze cms'a, niestety nie na obiektach, powodem jest niewystarczajaca wiedza i za malo czasu zeby sie nauczyc.
udalo mi sie zrobic zbiór przydatnych funkcji, konfiguracje, podpiolem smarty aby na koncu wyswietlal wszystko. Ale po drodze okazalo sie ze sposob, buforowania strony, aby ja przeniesc w zmiennej do smarty, okazal sie felerny. Jedynym powodem było to ze przy module logowania, ciastka nie byly zapisywane, jak pozniej przemyslalem, sesje takze nie byly zapisywane.
Przy proceduralnej strukturze skryptu, nie znalazłem sposobu na wykozystanie smarty lub jakiegos systemu szablonow, na ominiecie buforowania wyniku modulow, bo zawsze trzeba je przekazac jako zmienna do systemu szablonow.
Teraz szukam odpowiedzi, jak wykozystac system szablonow, nie kozystajac z bufora, miejac mozliwosc rejestracji sesji i ciastek, miec mozliwosc modolow, nie robiac tego na obiektach. i nie robic systemu szablonow jak w php nuke na funkcjach.
Wszystkie pomysly mile widziane. Moze w miedzy czasie cos naprowadzi mnie na trop dobrej motody, z gory dziekuje za wypowiedzi.
P.S. mam nadzieje ze nie za bardzo namieszalem