Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js][firefox] Znikające elementy
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
23kulpamens
Mam problem z firefoxem, który nie chce mi wyświetlać części strony. Od serwera dostaję odpowiedź w formacie XML. Z odpowiedzi przy pomocy getElementByTagName() i nodeValue, pobieram sobie interesująca mnie zawartość. A później wstawiam ją do innerHTML elementu ktory mnie interesuje. Kod zawsze jest wstawiany, sprawdzam to w Firebug, ale z ajkiegoś powodu Firefox czasem ukrywa cześć strony. Inne przeglądarki tego nie robią. Z XML wyciągam tekst HTML który zawiera różne tagi. Tagi mają potomków i to potomkowie najczęściej sa ukrywani. Próbowałem już edycji CSS, ale to nic nie daje. Nie wiem dlaczego dokument nie jest wyświetlany skoro znajduje sie zarówno w kodzie strony jak i w DOM. Ma ktoś jakiś pomysł.

Jeżeli komuś to pomoże to wklejam kod JS do ładowania zawartości, używam frameworka Prototype, ale nie sądze zeby to była jego wina:
Kod
function loadContent( call, params, targetDiv, destination){
    if( params == null)
        var params = {};

destination ? params['destination'] = destination : params['destination'] = 'service';

params['call'] = call;
    new Ajax.Request( window.serverAdress + "main.php", {
        method: 'get',
        parameters: params,
        onSuccess: function( response){
            var elementTab = response.responseXML.getElementsByTagName('extra');
            for( var i = 0; i < elementTab.length; i++ ){

if(elementTab[i].hasChildNodes()){
                    $( elementTab[i].getAttribute('target')).innerHTML = elementTab[i].childNodes[0].nodeValue;
                    console.log("T: ", elementTab[i].childNodes[0].nodeValue);
                    console.log("T2: ", elementTab[i].getAttribute('target'));
                }
            }

}
    })
};
erix
Cytat
w formacie XML. Z odpowiedzi przy pomocy getElementByTagName() i nodeValue, pobieram sobie interesująca mnie zawartość. A później wstawiam ją do innerHTML elementu ktory mnie

Własność innerHTML nie działa dla dokumentów XML.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.