Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Edycja Opisu z poziomu strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
XhtmlProject
Witam.

Na mojej stronie givedetail.php skrypt wypluwa informacje z bazy danych (dane Klienta)..
Na samym dole między innymi skrypt wypluwa dane z komórki OPIS: (Typ: longtext )

Część kodu odpowiedzialnego za wyświetlenie Opisu ze skryptu givedetail.php :

1. <?php
  2. // Nastepna Tabela i wyniki.
  3. echo '<table align="center" cellspacing="0" cellpadding="0" class="result" border="-1">
  4. <tr>
  5. <td align="center" bgcolor="" class="result" width="600"><b><font color="#858484">OPIS<br /></font></b></td>
  6. </tr>';
  7.  
  8. // Pobierz i pokaz komorke 17 w jednej linii.
  9. echo "<tr>
  10. <td align=\"center\"><font color='#21213d'><b>" . stripslashes($row[17]) ."</b></font></td>
  11. </tr>\n";
  12. ?>

Pomijając kod HTML który nie sprawi mi problemu, chciałem was zapytać co muszę napisać w PHP żeby zrobić edycję komórki "OPIS"
bezpośrednio ze strony na której wypluwane są wyniki..

Coś w rodzaju edycji napisanego już posta na forum ..

Z góry wielkie dzięki.
erix
W ramach strony? Szukaj ajax inline edit.

Reszta, to zapytanie UPDATE...
XhtmlProject
Cytat(erix @ 10.06.2009, 21:52:34 ) *
W ramach strony? Szukaj ajax inline edit.

Reszta, to zapytanie UPDATE...

To jest w Javie ?
Wolał bym to zrobić w PHP ..

Poniżej opisu mam Linka -=edytuj=- klikam i wychodzi mi poniżej opisu panel w którym pojawia się cała zawartość komórki opis z możliwością dopisania czegoś ..

Jak to mogę zrobić ?
erix
Cytat
To jest w Javie ?

Java!=JavaScript!

Cytat
klikam i wychodzi mi poniżej opisu panel w którym pojawia się cała zawartość komórki opis z możliwością dopisania czegoś ..

Tylko JS; PHP nie działa po stronie klienta.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.