Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Trudny problem z cURLem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
atomp3
Witam

Mam problem z open_basedir na moim hostingu. Opcja wyłaczenia niestety odpada.

Błąd jaki zwraca moja aplikacja:

1. <?php
  2. Message: curl_setopt_array() [function.curl-setopt-array]: CURLOPT_FOLLOWLOCATION cannot be activated when in safe_mode or an open_basedir is set
  3. ?>

Nie wiem jak go roziwązać

dzieki za pomoc
erix
Wyłączyć safe_mode. Jeśli się nie da - zmień hosting z amatorskiego na coś lepszego.
atomp3
Jest to opcja bezpieczeństwa a nie amatorszczyzny. Jakieś inne opcje?
wookieb
Cytat(atomp3 @ 15.06.2009, 12:53:03 ) *
Jakieś inne opcje?

Skoro gdzies przekierowuje to czytasz adres gdzie probuje przekierowac i wczytujesz ten adres kolejnym curlem. Oczywiscie sprytnie pamietajac o naglowkach.

Cytat(atomp3 @ 15.06.2009, 12:53:03 ) *
Jest to opcja bezpieczeństwa a nie amatorszczyzn

Mylisz się. Na żadnym porządnym hostingu nie włącza się safe_mode. Ale skoro uważasz, że masz profesjonalny hosting to kontynuuj ten sen.
erix
Cytat
Jest to opcja bezpieczeństwa a nie amatorszczyzny.

Poczytaj, co na stronach PHP piszą o safe_mode. A bezpieczeństwo już dawno rozwiązuje się przez FastCGI i uwięzienie procesu interpretera na prawach użytkownika. Więc nie wiem, do czego pijesz z tym bezpieczeństwem. tongue.gif
atomp3
Cytat(wookieb @ 15.06.2009, 10:57:13 ) *
Skoro gdzies przekierowuje to czytasz adres gdzie probuje przekierowac i wczytujesz ten adres kolejnym curlem. Oczywiscie sprytnie pamietajac o naglowkach.

to już jest lepsza opcja smile.gif

a jakiś przykład? nie do końca rozumiem role nagłowków.
wookieb
Nie ma przykładu. Czasem może to być dużo bawienia więc lepiej tobie zostać przy ludzkiej metodzie zmiany hostingu.
atomp3
Odpada zbyt duzo przenoszenia. Moze ktos bedzie wiedzial jak to ominac.
erix
Nie ominiesz inaczej, jak podał ~wookieb.

Możesz ominąć jeszcze wyłączając safe_mode.
atomp3
Cytat(erix @ 15.06.2009, 11:15:01 ) *
Nie ominiesz inaczej, jak podał ~wookieb.

Możesz ominąć jeszcze wyłączając safe_mode.

safe_moge jest wylaczony tylko open_basdir jest ustawiony
erix
Zmień hosting. Konkurencja istnieje i są serwery, których admini nie lecą na łatwiznę, tylko potrafią po ludzku jailować proces interpretera.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.