Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przesłanie przez ftp dużego pliku [~40MB]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
q3d
Skrypt generuje archiwum zip, którego objętość może osiągnąć ~40MB. Plik ten ma zostać przesłany na inny serwer. Do przesłania wykorzystałem ftp-owe funkcje php m.in:
  1. <?php
  2. ftp_put()
  3. ?>
.

Niestety w przypadku tak dużych plików czas wykonania skryptu przekracza przyznany dla skryptu limit. Zwiększenie tego czasu, również w tym przypadku może nie pomóc, gdyż należy się liczyć z czasem rzędu 5-10 minut. Możecie zasugerować jakieś rozwiązanie?
DREEMus
Ustawić limit na 0, czyli aż skrypt się wykona ... smile.gif
q3d
Znasz hosting, który na to pozwala? Zresztą hostingu nie mogę zmienić a na nim na sztywno jest 30 sekund.
DREEMus
Wystarczyło poszukać smile.gif
set_time_limit" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

lub

ini_set" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i na liście poszukaj max_execution_time, które, jak mówisz, masz na sztywno ...
erix
Cytat
Znasz hosting, który na to pozwala?

Bo jeden taki jest?

Cytat
Zresztą hostingu nie mogę zmienić a na nim na sztywno jest 30 sekund.

Powiem to tak: jak chcesz przez dziurkę od klucza przesypać worek piasku? Albo masz czas na to, albo nie.

Poza tym, dodaj tag do tematu.
kipero
Możesz podzielić ten plik na mniejsze fragmenty. Wtedy przesyłasz po jednej części, a na drugim serwerze wywołujesz skrypt, który to wszystko scala.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.