Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Hosting pod grę internetową - tekstową.
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
ArekJ
Witam,
prowadzę grę internetową do tej pory stała na dedyku, który miałem oferowany, teraz niestety najprawdopodobniej będę musiał przenieść ją na jakiś hosting. Transferu nie zjada dużo o ile bannery reklamowe są na zew. serwerze, a cała gra nie obciąża zbytnio serwera, ponieważ jest to testowy MMORPG. Online to średnio 25 online i przez ostatni tydzień przy takim ruchu zjadła ok. 2GB transferu.
Proszę o jakieś sugestie.
mydoom.h
Jeśli 2GB transferu, to na każdym Cię przyjmą, mimo tego że to gra. (u nas też tongue.gif)
ArekJ
Ale mi tutaj bardziej chodzi o obciążenia. Bo o transfer to się nie martwię.
mydoom.h
Zależy, jak jest napisana. Bierzesz hosting na test, jak admin powie że jest ok, to ok winksmiley.jpg

Chyba że masz jakieś swoje wyliczenia?
1oBuZ
Polecam zainteresować się ofertą serwerów VPS.

Plusy:

+ pełna kontorla nad danymi

+ możliwość własnej konfiguracji php

+ możliwość utworzenia własnej poczty

+ duża wydajność

+ stosunkowo niedrogo

Minusy:

- wymagana wiedza na temat linux'a oraz kompilacji serwerów PHP (no chyba, że będziesz miał VPS na Windowsie- niepolecam)
ArekJ
Na razie po rozmowie z właścicielem GlowaNET będę próbował u nich, ponieważ gra powinna tam wytrzymać myślę, że ok. 2 mies. Potem zainteresuję się VPS lub RPS winksmiley.jpg

EDIT: Huh... jednak będę miał dedyka na szczęście biggrin.gif

DOWN: Nie no jakbym nie dostał z powrotem tego dedyka to gra by stała na GlowaNET przynajmniej byśmy próbowali. Ale portfolio tam sobie postawię smile.gif
1oBuZ
Mądra decyzja, co do głowa net- nie polecam, jest to kolejny krzaczek internetowy z którego śmieje się całę WHT. 

Z czymś takim lepiej nie ryzykować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.