ArekJ
12.07.2009, 21:49:35
Witam,
prowadzę grę internetową do tej pory stała na dedyku, który miałem oferowany, teraz niestety najprawdopodobniej będę musiał przenieść ją na jakiś hosting. Transferu nie zjada dużo o ile bannery reklamowe są na zew. serwerze, a cała gra nie obciąża zbytnio serwera, ponieważ jest to testowy MMORPG. Online to średnio 25 online i przez ostatni tydzień przy takim ruchu zjadła ok. 2GB transferu.
Proszę o jakieś sugestie.
mydoom.h
12.07.2009, 21:51:13
Jeśli 2GB transferu, to na każdym Cię przyjmą, mimo tego że to gra. (u nas też

)
ArekJ
12.07.2009, 21:57:07
Ale mi tutaj bardziej chodzi o obciążenia. Bo o transfer to się nie martwię.
mydoom.h
12.07.2009, 22:01:34
Zależy, jak jest napisana. Bierzesz hosting na test, jak admin powie że jest ok, to ok

Chyba że masz jakieś swoje wyliczenia?
1oBuZ
13.07.2009, 13:31:41
Polecam zainteresować się ofertą serwerów VPS.
Plusy:
+ pełna kontorla nad danymi
+ możliwość własnej konfiguracji php
+ możliwość utworzenia własnej poczty
+ duża wydajność
+ stosunkowo niedrogo
Minusy:
- wymagana wiedza na temat linux'a oraz kompilacji serwerów PHP (no chyba, że będziesz miał VPS na Windowsie- niepolecam)
ArekJ
13.07.2009, 14:12:50
Na razie po rozmowie z właścicielem GlowaNET będę próbował u nich, ponieważ gra powinna tam wytrzymać myślę, że ok. 2 mies. Potem zainteresuję się VPS lub RPS

EDIT: Huh... jednak będę miał dedyka na szczęście

DOWN: Nie no jakbym nie dostał z powrotem tego dedyka to gra by stała na GlowaNET przynajmniej byśmy próbowali. Ale portfolio tam sobie postawię
1oBuZ
13.07.2009, 19:38:33
Mądra decyzja, co do głowa net- nie polecam, jest to kolejny krzaczek internetowy z którego śmieje się całę WHT.
Z czymś takim lepiej nie ryzykować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.